TVminnen


Hinsehäxan


Jag har sett miniserien Hinsehäxan på SVT Play nu de två senaste dagarna. När jag började att se den trodde jag att den skulle vara rätt okej men den var faktiskt över mina förväntningar. 
Serien bygger på en verklighetsbaserad bok skriven ut av Lillemor Östlin som också huvudpersonen i serien heter.


Det handlar om Lillemors liv på 60 och 70-talet där man får följa henne från en fattig arbetande tvåbarnsmamma till en ensam, prostituerad, drogberoende och kriminell kvinna. Lillemor lever i Stockholm med sin man och sina två små flickor i en liten lägenhet. De ligger efter med hyran och är nära på att bli utslängda om inte pengarna snart kommer in till hyresvärden. Lillemor bestämmer sig därför en natt för att gå ut och sälja sin kropp på gatan. Lillemors man får ett utbrott när han får veta allting och blir tagen ut av polisen. Lillemor fortsätter att sälja sin kropp eftersom hon blir mer och mer lockad ut av pengarna och av allt hon kan köpa för dem. En ut av hennes stamkunder är justitieministern Lennart Geijer, (därmed Geijer-affären). Lillemor får en helt ny bekantskapskrets och deltar i den kända bordellhärvan. Till slut blir hon av med sitt vanliga jobb (telefonist) och även sina två döttrar som blir placerade i fosterhem. Lillemor försöker att ta sig ur allt för att få tillbaka sina barn med vad ska hon liksom leva av om hon inte kan arbeta med något kriminellt?
Jag blir väldigt rörd ut av den här serien och är glad över att jag slipper leva i en sånhär orättvis tid. Samtidigt blir jag väldigt rädd eftersom det är just det här Moderaterna håller på att ta tillbaka i vårat Sverige just nu. Orättvisa, där vissa har massor ut av pengar och vissa knappt klarar mat för dagen. Vi vill inte gå tillbaka till en sånhär tid, eller hur? Se då till att INTE rösta blått nästa val. Så fick vi lite politik med i det här inlägget också. Bra där! 
Några ut av rollerna i Hinsehäxan görs ut av Vera Vitali, Göran Ragnerstam, Maria Kulle och Joel Spira.
2012-01-24 @ 15:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

har läst boken, skrev om den när jag pluggade. riktigt bra är den så jag ska sätta mig en dag å titta på serien oxå

2012-01-24 @ 19:52:09
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0