TVminnen


Frufridagen


Lennart Hyland
Idag för exakt 58 år sedan bestämde sig den välkände TV och radio-profilen Lennart Hyland för att införa något som kallades för Frufridagen. Det skulle vara en dag då alla hemmafruar fick ha ledigt och männen skulle sköta hushållsarbetet samt barnen.
Tycker det är lite roligt att tänka på det nu, vad världen har förändrats på 58 år.
Jag måste ändå risa titeln lite grann för när jag först hör titeln Frufridagen så tycker jag att det låter som en dag när männen är lediga från sina fruar och får göra lite som de själva vill om ni kanske fattar... Förstår inte varför det istället inte kunnat hetat Fruarnas fria dag?!
I alla fall så tycker jag att det var bra gjort av Hyland att genomföra en sånhär sak. Han gjorde så vi kom ett steg närmare jämställdhet i Sverige, vilket inte var så lätt på hans tid med tanke på att han fick en hel del skit för den här idén.
Nu 2012 är vi några steg närmare jämställdhet även om vi inte riktigt är där ännu.

2012-01-23 @ 06:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

hahaha, tänkte oxå på det, att män får vara lediga från sina fruar

2012-01-23 @ 08:03:25
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0