TVminnen


Eva och Adam


Eva är en tjej som börjar närma sig tonårsåldern. Hon är intresserad av smink, hår och naturligtvis att hänga med sin bästis; Annika.
En dag börjar det en ny kille i Evas klass som heter Adam. Han är lite blyg men ju längre tiden går så kommer han och Eva närmare och närmare varandra och till slut blir de helt enkelt ett kärleskpar; Eva och Adam. Men som i alla förhållanden så uppstår det problem och konflikter ibland, ibland är de lätta att lösa och ibland lite svårare.
Adam gillar att spela fotboll, spela gitarr och umgås med sin bästa kompis Alexander. Tomas går också bra att hänga med. Eftersom Adam är kille så har inte han direkt någon nummerlista på kompisar men faktum är att Alexander ändå är hans bästa kompis. Eva däremot har Mia som sin näst bästa kompis medans Annika som sagt var är bästa kompisen nummer ett. Eva har också spelat gitarr en gång i tiden men har tröttnat då hon bytte och började spela teater istället.
Ibland är det fester med chips, musik och dans. Kanske, ja bara kanske så är Ryskan posten också med på festen. 

Eva och Adam är ju något man växte upp med om man var liten på 90-talet. Denna serie slog igenom ganska så stort och blev sedan också en biofilm som såg ut av 380.000 biobesökare.
Eva och Adam går i en ganska normal 90-tals klass där nog alla kunde känna igen sin klass mer eller mindre. Eller om man nu både hade en storebror och en lillebror och inga systrar så kanske man även kunde känna igen sig i stackars Evas jobbiga syskonsituationer ibland. Det där med brorsor som vill jävlas och retas. Annars kanske man kände igen sig i alla dessa piiiiiinsamma föräldrar man kunde skämmas så sjukt mycket för om de visade sig på fel ställe vid fel tillfälle och dessutom sa fel ord. Herregud, då var det verkligen illa alltså.

Eva och Adam är en tidlös serie, fast nej, ändå inte. Dagens barn har en helt annan relation till tekniken än vad Eva, Adam och alla deras klasskamrater hade. Annika skickar brev till Eva när hon är på semester, dagens barn skickar SMS till sina kompisar när de är på semester. Adam ringer från en telefonkiosk när han frågar chans på Eva, dagens barn har alla en egen telefon. Sedan sitter inte Eva och Adam särskilt mycket vid datorn heller medans dagens barn måste kolla sin facebook typ en gång i timmen.
Hur som helst har i alla fall Måns Gahrton och Johan Unenge gjort en svensk klassiker när det gäller Eva och Adam.


I rollerna ser vi bland andra; Ellen Fjæstad, Carl-Robert Holmer-Kårell, Ulrika Bergman och Pablo Martinez.

2012-01-20 @ 12:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: MaryCaroline

Åh, Eva & Adam! :) Men jag minns också Eva & Adam som böcker och som serie i Kamratposten :)

2012-01-21 @ 12:25:01
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Åh, den serien förmedlar nostalgi.Svar: Ja, inlägget "Vi delade tankar och framtidsvisioner" handlar om mig och R.Kram

2012-01-21 @ 22:20:26
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Postat av: Emma

Nostalgi, nostalgi, nostalgi!

2012-02-02 @ 20:17:27
URL: http://xkiddown.blogg.se/
Postat av: Elise

Vilken fin sida! jag tycker att filmen är väldigt bra! och sidan också. Hejdå

2012-05-12 @ 20:08:12
URL: http://elisefranska.bloggo.nu
Postat av: SVAR TILL ELISE:

Ja, visst är filmen bra. Tack för det! =)

2012-05-14 @ 13:34:47
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0