TVminnen


Emblas hemlighet


Emblas hemlighet var en lite rolig och söt svensk undomsthriller som gick på SVT via sommarlovsmorgon för några år sedan.

Handling: Viktor och Minda är i tonårsåldern och bor tillsammans med sina föräldrar i nedre delen ut av vårat land. När det nu blivit sommarlov ska Viktor på ungdomsläger och Minda på språkresa. Dock blir det inte riktigt som de tänkt sig när deras föräldrar blir kidnappade. Anledningen har att göra med vissa skumma affärer som deras moster Marit är inblandad i. Marit har en båt som heter Embla och den bär på en massa hemligheter som till exempel det alla är på jakt efter för tillfälligt; Tors silverhammare. Ett spännande sommaräventyr väntar nu Minda och Viktor. Den stora frågan är; Kommer de någonsin att få tillbaka sina föräldrar igen?

Det här var en barn och ungdomsserie jag följde under en sommar trots min redan då höga ålder för detta program. Ärligt talat så hängde jag aldrig med särskilt mycket i denna serie fast jag ändå följde den men det gjorde mig ingenting. Huvudsaken var att jag fick se vad Marit hittade på för skumma grejer.
Moster Marit var en riktig rolig fiktivfigur och det var mycket tankar man hade just kring henne.
1. Hon hade väldigt många manliga drag, hade hon en hemlig dröm om att egentligen vara man istället för kvinna?
2. Hade Marit en liten sväng av ADHD? Många ut av hennes drag stämmer i alla fall bra in på den syndromen.
3. Var Marit bi-sexuell? En känsla jag bara fick helt enkelt.
Ja, man kan då fundera bra mycket över olika rollkaraktärer när man ser vissa TV-serier ibland.

 
I rollerna ser vi bland andra; Ida Linnertorp, Karl Linnertorp och Petra Brylander.

2012-01-18 @ 09:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0