TVminnen


Doktorn kan komma

Nu tänkte jag skriva lite om en australiensk gammal TV-serie, Doktorn kan komma (originaltitel The Flying Doctors).
I mitten av 80-talet startades den klassiska TV-serien; Doktorn kan komma. Det handlade helt enkelt om en läkarstation i det lilla australienska samhället Coopers Crossing. Är man sjuk på några mils avstånd, ja då kan man vänta sig att doktorn kommer i en flygande helikopter för att försöka göra allting bra igen. 
Doktorn kan komma spelades in i flera år för att senare ersättas av en sämre version som bara höll i en säsong, *host*.
Jag har alltid haft lite svårt för sjukhusserier, dels för att jag tycker att det är mycket samma och samma men sen också för att det alltid bara är tragiskt. Dessutom verkar alla som jobbar på sjukhus i TV-serier vara mer eller mindre besatta ut av sina arbeten, det finns inget liv förutom jobben liksom. Dock tycker jag att Doktorn kan komma är en trevlig liten serie där inte dessa tragiska punkter stämmer in lika bra. Sjukhuspersonalen har ett liv förutom sina jobb, vilket ju är helt fantastiskt. På grund av det får man ju också komma in i deras privatliv och snoka runt lite, vilket är väldigt roligt. Den eviga frågan man har är ju såklart om om Geoff och Kate ska få till det, eller om det ska ta slut, få till det igen, ta slut, få till det och så vidare?!


I rollerna ser vi bland andra; Robert Grubb och Lenore Smith.
2012-01-26 @ 12:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: MaryCaroline

Åh, jag älskade Doktorn kan komma! Jag och mina föräldrar satt klistrade framför TVn när det gick :)

2012-01-26 @ 20:38:22
URL: http://marycaroline.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0