TVminnen


Det här med mammor och minimodeller...

Den största aktuella TV-programsdebatten just nu är nog om TV3:s; Mammor och minimodeller.
Jag har som nog många andra sett premiäravsnittet och jag antar att jag dessutom har samma åsikter som de flesta andra; Att det är förjävligt.
Det handlar om 6 små flickor som tillsammans med deras mammor ska gå på en modellskola och lära sig hur man typ blir en perfekt liten supermodell. Jag tycker att detta verkar vara ett riktigt intressant program och något jag märker i själva programmet är att alla mammor inte är så superhemska. Det finns mammor som är lite mer disträ medans det finns mammor som är tillräckligt jobbiga så det räcker för hela programmet. Det kändes som en ganska stor blandning faktiskt.
Att komma på att man regelbundet ska raka benen på sin 8-åriga dotter, det är en ut av alla de där grejerna som känns lite för jävliga. Eller att svära åt sin dotter när hon rider att hon inte är tillräckligt bra, att bli förbannad på sin dotter över att hon inte poesar riktigt bra så dottern springer ut ur rummet och grinar, det är också saker som känns för jävliga.
Mammor och minimodeller skulle lika gärna kunna heta; Mammor som lever igenom sina barn.
En mamma nämner ju till och med i ett inslag att hon inte har så många egna intressen så därför kan hon lägga ner en massa tid på sin dotter. Det är ju ett starkt bevis på att man lever igenom sitt barn. Jag menar, man måste ju verkligen ha grymt dåligt självförtroende, må riktigt dåligt om man inte har några som helst egna fritidsintressen, om man inte intresserar sig för något annat än sitt barn.
Jag menar inte att man måste gå på en aktivitet varje vecka eller att man måste träffa kompisar med jämna mellanrum men åtminstånde läsa en veckotidning någon gång eller se på en film för sig själv, herregud vad jobbigt med en sån intensiv mamma.
När jag var liten fick jag bestämma själv vad jag ville gå på för aktiviteter. Jag hade inget fullspäckat schema heller och det tyckte jag var riktigt skönt. Man fick använda sin egna fantasi åt olika lekar och saker man ville hitta på utan att någon vuxen la sig i för mycket. Det är så jag tycker att det ska vara.

För att komma till ett liknande inlägg, klicka då; [HÄR].
2012-01-18 @ 12:00:00 Nya TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Tina

Att dem ens visar skiten....

2012-01-18 @ 12:52:48
Postat av: MaryCaroline

Ja det var intressant att se faktiskt och jag kommer fortsätta titta på programmet, även om irritationen uppstår :) Som jag brukar säga, barn ska vara barn. Och angående mammorna verkar det ju som att vissa försöker göra sina barn till sig själva och vad de själva är och har varit medan andra mammor verkar försöka göra barnen till det dem själva aldrig varit för att förverkliga sina drömmar genom dem. Ruttet om man frågar mig!

2012-01-18 @ 16:50:32
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: anna

jag kanske skulle försöka titta på det ändå, harf så svårt för sånt

2012-01-18 @ 20:50:57
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Att utnyttja sitt barn, för egna drömmar och behov, är ren barnmisshandel!! Och så förfärande respektlöst!!!

2012-01-18 @ 22:32:31
URL: http://Kajsabblogg.blogspot.com
Postat av: SVAR TILL KAJSA:

Jo, det är ju just precis det som det är och det har kommit fler och fler såna här exempel på slutet nu.

2012-01-19 @ 06:53:34
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0