TVminnen


Binke kan inte flyga

Med tanke på Gullspiran-vinnarna detta år; Ylva-Li Gustafsson och Lennart Gustafsson, så tänkte jag ta upp ett ut av deras mästerverk idag; Binke kan inte flyga.
Jag plus min lillebror var fullkomligt kär i den här Binke när vi var små. Ett tag tittade vi till och med på Binke varje dag efter dagis var slut. Så lärde man sig den där Binke-sången utantill till slut;".....mamma är jag inte, pappa är jag inte men jag ska ta hand om Binke". Nåt sånt i alla fall.
Binke är en animerad fågelunge som bor tillsammans med sina föräldrar och alla andra djur i skogen. När hösten kommer och det börjar bli kallt ute så är det dags för alla fåglar att lämna den kalla skogen och det kalla landet för att flyga söderut till de varmare länderna där de ska leva tills våren sätter fart igen och värmen återvänder till skogen. Problemet är bara det att Binke inte kan flyga. Alla fåglar som lämnar landet flyger med sina vingar men Binke har inte lärt sig hur man gör än. Binke får därför stanna kvar i skogen och bo hos musen Oskar. Han går i skolan enda fram till våren för att lära sig att just flyga och förhoppningsvis kommer han stolt kunna visa upp sin nya förmåga den dagen då alla fåglar återvänder hem igen...

2012-01-25 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Eva

Jag känner inte igen den där fågeln. :)

2012-01-26 @ 01:11:48
URL: http://cizzibellan.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0