TVminnen


Astrid har gett oss namn till allt

Astrid Lindgren har verkligen gett oss namn till allt. Jag menar, folk döper sina djur, sina barn, sina dockor, gator, dagis, fritids, sjukhus till namn som på något sätt är förknippade med Astrid Lindgren.

Djur
År 2011 var Skrållan det 25:e populäraste kattnamnet medans Madicken ligger lite längre ner på listan.
I början när jag bloggade här så läste jag en tjejs blogg som hade en hund som hette Bimbo. Jag frågade om hon hade döpt Bimbo efter Lillebrors hund i Karlsson på taket och mycket riktigt var det precis det hon hade gjort. Dessutom tackade hon mig för att jag fattade det för det var nämligen ingen annan som förstod. Alla andra trodde hon hade döpt sin hund till Bimbo som en slags förolämpning. Herregud alltså! Ibland borde väl folk tänka efter lite mer.

Barn
I Sverige finns det 1118 pojkar med namnet Mio, 4672 flickor med namnet Ronja, 672 flickor med namnet Madicken, 60 flickor med namnet Ylva Li, 348 pojkar med namnet Birk och 57 flickor med namnet Krusmynta.

Dockor
Sveriges kanske mest populära docka heter Skrållan. Skrållan finns i både mörkt och ljust hår. Jag minns att jag hade en mörkhårig Skrållan, typ alla andra hade den ljushåriga. Det var ju bra så slapp man blanda ihop ens docka med någons annan då i alla fall.

Övrigt
I övrigt ska jag väl kanske också nämna att Astrid Lindgrens barnsjukhus, Junibacken och Astrid Lindgrens värld finns. Att döpa gator/fritids/dagisavdelningar till Norrgården, Mellangården och Sörgården är inte heller något ovanligt.

Vi kan konstatera att Astrid har gett oss namn till allt.
2012-01-21 @ 12:00:00 Astrid Lindgren Permalink


Kommentarer
Postat av: Anonym

haha, appropå det, mitt dagis hade två avdelningar som hette junibacken och katthult! :)

2012-01-22 @ 22:39:44
Postat av: SVAR TILL ANONYM:

Haha, vad roligt. Undrar vad det skulle heta om det fanns en tredje avdelning, törnrosdalen kanske?! :D Eller Bullerbyn..

2012-01-23 @ 07:12:07
URL: http://tvminnen.blogg.se/
Postat av: Linnea

Jag hade en Skrållan docka som hade 3 olika skivor(Röd Grön blå) som man satte i ryggen så skartta, prata och grät hon :)

Svar: Jaaa, just det! Det hade jag också. Det där med skivorna kom jag på nu när du berättade det. Jag hade en Skrållan som var brunhårig och hade bruna ögon. :)
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-10-14 @ 00:16:12

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0