TVminnen


10 år sedan Fadimemordet

Idag är det exakt tio år sedan Fadime Sahindal blev mördad i ett så kallat hedersmord av sin pappa.
Fadime som var en känd mediaprofil som talade öppet om hur det var att leva under hot från sin egen familj för att hon hade en svensk pojkvän och även levde på ett västerländskt sätt i övrigt som hennes pappa tog som anledningar att mörda henne. Fadime blev bara 26 år gammal.
Även fast det har gått tio år så blir jag fortfarande lika ledsen och förbannad över den här händelsen. För hedersmord är något som fortfarande försigår varje dag året om över hela världen.
När jag tar upp såna här händelser så brukar jag ofta ta upp ansvariga politiker och liknande men idag tänker jag inte göra det.
Idag tänker jag reflektera lite kring hur en människa tänker som mördar sitt eget barn? Hur kan en grupp med människor komma på att det är rätt att ta sina barns liv om de inte följer familjens heder och hur kan man sedan också göra det? Jag fattar inte?! Jag menar, det här är något som tyvärr är väldigt vanligt. En viss grupp av människor tycker att det här är helt okej. Hur kan vissa grupperingar bli så hjärntvättade och sjuka i huvudet? Det är faktiskt en intressant fråga tycker jag. Jag menar, för oss flesta människor är det ju en självklarhet att vi inte gör vissa saker. Vi har liksom gränser. Det gäller även personer som knappt lärt sig något ut av sina föräldrar eller ifrån skolan. Man går inte runt och mördar folk, vad man än tycker om den personen. Jag bara undrar; Hur kan vi ha såna olika hjärnor?

2012-01-21 @ 06:00:00 Extra viktigt Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

är det så länge sen? fy så hemskt, det var så fruktansvärt, ryser när jag tänker på det

2012-01-21 @ 11:15:14
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0