TVminnen


10 år sedan Astrid Lindgren dog

Idag är det exakt 10 år sedan Astrid Lindgren dog. Jag minns den dagen otroligt tydligt.
Det var sista lektionen i skolan och vi hade radion på, (RIX FM) där de plötsligt börjar spela Idas sommarvisa. Vilken skum känsla. Jag har aldrig någonsin påverkats så mycket av att en kändis dött som när Astrid Lindgren dog. Hon var och är fortfarande den bästa. Jag minns att hela eftermiddagen och kvällen var fullspäckad ut av Astrid Lindgren-program och extra nyheter, allt annat fick utgå.
Som Michael Jacksons största fans kände den dagen då han dog, så kände jag den dagen då Astrid dog.
Alltså vad sjukt ändå att man kan tycka om en människa så mycket som man aldrig någonsin har träffat.
Senare blev det typ obligatoriskt på alla skolor att ha något med Astrid Lindgren-tema.
Så minns man ju den där begravningen i Storkyrkan. Astrid fick en såndär stor begravning som bara kungliga människor har haft tidigare men hon var ju i och för sig det kungligaste man kan tänka sig.
Ja, jag kommer alltid att avguda denna människa. Det går bara inte att låta bli att älska Astrid Lindgren och allt bra som har med henne att göra.

2012-01-28 @ 06:00:00 Astrid Lindgren Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

en helt underbar människa. jag skrev brev till henne när jag var liten och fick ett brev tillbaka från henne, det var väldigt stort för mig

2012-01-28 @ 12:13:28
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0