TVminnen


Tweenies


Idag tänkte jag skriva om ett barnprogram som min kusin brukade följa när hon var liten; Tweenies. Hon är född 01 och den enda relationen jag har till Tweenies är när jag har kollat det med henne. Hur som helst är Tweenies ett minne blott nu för det spelas inte längre in några nya avsnitt.
Tweenies handlar om några slags färgade dockfigurerar som umgås med varandra och gillar att dansa och sjunga och flumma.
Jag har aldrig riktigt förstått mig på Tweenies, då menar jag att jag aldrig har fått nåt riktigt grepp om det. Det ska dock tydligen vara som ett slags läroprogram för småbarn innan skolåldern. Kanske skulle man ha lärt sig mycket ut av Tweenies om man var uppvuxen med dessa små dockor för som vuxen fattar jag då typ ingenting av detta program. Sen är också Tweenies väldigt, väldigt amerikaniserat, trots att det är väldigt, väldigt brittiskt. Ja, någon slags blandning där då kanske. Tweenies kan säkert vara ett bra barnprogram i grunden men jag har en känsla av att det tappade den där gnistan när det blev översatt till svenska. Allt kom liksom inte med.
Men som sagt var, hade jag varit barn när Tweenies kom hade jag kanske sett det hela på ett annorlunda sätt.

2012-02-22 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

min dotter tyckte väldigt mkt om tweenies när hon var liten, fanns nåt annat oxå i typ samma färger gnottarna tror jag der hette

2012-02-22 @ 21:31:11
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: lina

när jag var liten älskade jag tweenies fast kanske mest för att dom alla var i olika färger.

p.s din blogg är superbra fast man känner sig lite gammal för man känner igen typ alla serier:)

2012-02-23 @ 21:06:11
URL: http://linah.devote.se
Postat av: SVAR TILL LINA:

Tack så mycket! :) Ja, det är mycket som är gammalt men ändå känns ganska nytt.

2012-02-24 @ 11:29:14
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0