TVminnen


Livet enligt Rosa

Taaaadaaa! Idag tänker jag äntligen skriva om den stora TV-ungdoms-serien; Livet enligt Rosa.
Rosa är en tjej på väg in i tonåren som bor i det stora Stockholm tillsammans med sin mamma och halvstorasyster Blenda. Rosa går i skolan på dagarna men när hon inte gör det så är det musik som gäller. Rosa brinner för allt som har med musik att göra. Hon har en egen gitarr som hon har som redskap när hon skapar och spelar sina egna låtar. Rosa tycker också väldigt mycket om killar. Det finns i stort sätt alltid någon som hon är kär i. Det kan vara allt ifrån stora popidoler till sina kusiners bästa kompisar. Trots alla dessa killar hon förälskar sig i så är det ändå musiken hon drömmer om allra mest. Hennes största önskan är att en dag bli en stor stjärna.
Livet enligt Rosa är en härlig svensk ungdomsserie. Är man på väg in i tonårsåldern och dessutom har ett stort brinnande intresse för musik så är det här nog en ännu mer underhållande serie. Rosa andas samma anda som Eva & Adam eftersom författarna är desamma nämligen; Måns Gahrton och Johan Unenge. Rosa finns både som tidningsserie, då i Kamratposten och senare som film. Tycker att det är lite roligt när jag tänker på att Rosa heter Rosa och att Rosas syster heter Blenda. Det får mig att fundera över om deras mamma har en stor förkärlek till kossor.


Rosa lever i det moderna 2000-tals-Sverige. När Eva & Adam filmatiserades på 90-talet så var det fortfarande kärnfamiljen som gällde i stor del. Men Rosa lever i en annan tid där kärnfamiljen nu är mera ovanlig än vanlig. Rosas mamma och pappa är skilda. Rosas pappa bor i en annan stad med sin nya familj som alltså består ut av Rosas plastmamma och halvsyskon. Rosas storasyster är ju också bara hennes halvsyster. Deras mamma har alltså två olika pappor till sina barn men lever inte ihop med någon ut av sina barns pappor. Rosas storasyster Blenda har också en annan hudfärg än Rosa har. Hon är svart eftersom Blendas far också är det. Det här representerar som sagt var den moderna familjen.
I rollerna ser vi bland andra; Anna Ryrberg, Freddy Åsblom, Cilla Thorell, Nanna Blondell och Linda Lundberg.
2012-02-28 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Emma

Haha, jag var helt besatt av den serien när den gick på tv xD så besatt att jag köpte båda säsongerna :) dock har jag inte filmen "/ hahaha.Allt bra med dig ? :) kram

2012-02-28 @ 20:41:14
URL: http://xkiddown.blogg.se/
Postat av: anna

tycker att den är jätte bra den serien

2012-02-28 @ 21:45:05
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0