TVminnen


ICA-Jerry säger hejdå

Den här veckan slutar Mats Melin att medverka i ICAs reklamfilmer. Hans sista reklamfilm rullar just nu på för fullt i TV mellan en massa program.
Mats Melin har blivit storkänd i de svenska ICA-reklamerna som praktikanten Jerry. Sedan 2009 har vi fått följa honom i TV-rutan i dessa filmer. Han har lyckats fått över en halv miljon fans på facebook. Åsikterna och fördomarna var många när Mats Melin klev in i rollen som Jerry. Det skapades stora debatter i hela Sverige. Hur kunde man ta in en kille med en kromosom mer än oss andra och dumförklara honom?! Kanske för att det är precis så verkligheten är och det blev ju klart och tydligt när folk skapade så heta debatter om det. Som att Mats Melin skulle vara dum och inte kunna bestämma själv om han ville vara med i en reklamfilm eller inte bara för att han har en kromosom mer än de flesta har. Han är en vuxen människa och har rätt att fatta egna beslut som alla andra. Han kanske behöver lite extra hjälp men bara för det är han inte korkad. Mats Melins roll som ICA-Jerry har lärt oss att förstå såna saker mer. Han har bevisat hur fel alla hade och att man kan ha skådespelartalang med tre kromosomer 21 precis som vissa kan ha med två.
Jag kommer nu att sakna Jerry och säkerligen fler med mig.
2012-02-22 @ 09:00:00 Nya TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

gillar reklamen när dom säger hej då, han e typ helt nonchalant..han e rolig

2012-02-22 @ 14:04:53
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Du visar din uppskattning med ett fint inlägg. :)

Kram

2012-02-23 @ 15:24:48
URL: http://rosanatt.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0