TVminnen


Fru Marianne

Så helt plötsligt började jag att tänka på Carin Mannheimers TV-serie; Fru Marianne.
Marianne är en ung tjej som lever i slutet av 1800-talet. Hon är en bortskämd överklassflicka som alltid fått precis allt hon velat ha. Plötsligt bestämmer hennes far för att gifta bort Marianne till en bonde som lever ett totalt oglamouröst liv som Marianne aldrig har upplevt tidigare. Det är smutsigt, lortigt och fullt ut av fattiga människor med trasiga kläder som numera vistas kring henne. Börje och Marianne känner inte varandra alls och de är egentligen inte det minsta intresserade ut av varandra. Marianne blir dock lite intresserad ut av Börjes vän Pål och Pål även ut av Marianne.
Det här var en miniserie som gick i SVT från år 2001 som jag tyckte otroligt mycket om. Man fick verkligen lära sig om klasskillnaderna förr i tiden och det var också här jag bekantade mig riktigt med Cecilia Frode för första gången. Roligt också att Börje, hennes man spelas ut av Per Morberg. Hahahaha! Inga fler kommentarer.
I rollerna såg vi bland andra; Cecilia Frode, Per Morberg, Loa Falkman och Emy Storm.

2012-02-27 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0