TVminnen


Färjan


Kommer ni ihåg Kanal 5:s dokumentärserie Färjan? Den gick i tre säsonger för några år sedan. Det var lite grann som Rederiet, fast på riktigt.
Färjan handlade om båten M/S Viking Cinderella som körde passagerare för att ge dem en behaglig och trevlig resa. Men saker och ting är inte alltid så enkla på en färja. Folk verkar festa loss mer än vanligt när de är på en kryssning och fyllecellen står alltid redo för nästa fördrucken passagerare. Under tiden denna serie gick fick vi lära oss att känna personalen. Den vi kanske minns allra bäst ifrån den här tiden måste nog ändå vara bartender-Håkan. Han blev typ lika stor som Joker i Rederiet och hans välkända citat; "Inga konstigheter", har man lyckats memorerat fast på hjärnan. I Färjan fick man se hur det fungerade genom hela båten. Allt ifrån bryggan, till hytterna, till restaurangen, till personalmatsalen och självklart fick man också följa alla dessa stora och vilda fester.
Färjan var en helt okej dokumentärserie men det var ju inte som Rederiet. Istället för att roas ut av Färjan varje gång jag såg det så kände jag istället en stor saknad efter Rederiet. Jag föredrar faktiskt hellre den där fantasivärlden där man aldrig riktigt vet vad som ska hända.

2012-02-24 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

tittade bara lite på färjan men min pappa följde det;)

2012-02-25 @ 11:30:32
URL: http://heltenklaanan.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0