TVminnen


Babar

Idag tänkte jag skriva om en ut av TV:s allra kändaste elefanter; Babar. Passar ju bra att skriva om en kung nu också när det för tillfälligt är väldigt kungligt i vårat land.
Babar är från början en fransk elefant men har blivit väldigt populär här i Sverige med sina TV-program, böcker, gosedjur, spel, accesoarer, kläder, pussel och allt vad det är. Babar är i alla fall elefanternas konung. Han bor i ett slott tillsammans med sin fru Celeste, sina barn Plom, Flora, Alexander och Isabelle. I Babars slott finns även ett antal tjänare som hjälper till med lite olika saker. I Babar-serien från TV handlar det hela tiden mest om när Babar berättar för sina barn hur det var när han var liten. Man vet egentligen typ ingenting om Babars pappa. Man vet bara att hans mamma blev dödad när Babar var liten. Babars fru Celeste har även gett namnet till deras kungliga slott Celesteville. Babar och Celeste är inte bara gifta, de är också kusiner.
Babar är en klassiker och självklart kan man inte låta bli att älska Babar i sig, dock har jag ändå alltid haft ganska så svårt för hans TV-serie. Sedan kan jag inte heller låta bli och tänka på hur skumt det faktiskt är att vara gift med sin kusin...
2012-02-25 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0