TVminnen


Tjuvarnas Jul

Minns ni förra årets julkalender? Det gör ni troligen. Det är den julkalendern jag tänker skriva om idag; Tjuvarnas Jul.
8-åriga flickan Ing-Britt, Blanche Flour eller som vi kanske mest känner igen henne som; Charlie är föräldralös. Hennes sista släkting har precis dött och hon har fått en lapp om att hon har en pappa någonstans. Hon lyckas söka upp honom. Han heter Kurre. Kurre är verkligen inget pappa-ideal. Han är helt tvärtom mot hur en pappa ska vara och det värsta av allt är nog att han är TJUV. Kurre ingår i en tjuvliga som heter Klappsnapparna och i samband med att Charlie kommer in i Kurres liv så blir hon självklart också medlem i Klappsnapparna. Dåtidens socialtjänst upptäcker det och tar Charlie ifrån Kurre till barnhem och fosterhem. Problemet är ju att Kurre och Charlie redan är väldigt fästa vid varandra, så nu gäller det alltså att hitta på en bra lösning så att Kurre och Charlie kan vara tillsammans igen.
Det här är en ut av dem sötaste julkalendrarna jag sett någon gång tror jag. Tea Stjärne är antagligen också nutidens bästa svenska barnskådespelerska.
I rollerna ser vi också; Gustaf Hammarsten, Elisabet Carlsson, Siw Carlsson, Claes Månsson och Maria Kim.
 
2012-12-14 @ 06:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Anna Röd - Nörd och Filmskapare

Den här har jag velat se! Måste göra det, min mormor älskade den!

sv: Hoppas du får en sån snart ^^

Svar: Det tycker jag verkligen att du ska göra. Den är jättebra.
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-12-15 @ 20:32:35
URL: http://annatjernstroms.blogg.se/
Postat av: anna

Tyckte att den var jätte bra

Svar: Ja, det var den verkligen! :)
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-12-17 @ 07:34:45
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0