Nu tar TVminnen jullov

Åter måndag 7 januari 2013

Rör inte min TV!

Jag blir så sjukt förbannad över folk som ska bestämma vad jag ska se på min TV. Jag vill se på Kalle Anka klockan 15.00 den 24:e december som alla andra jular. Kommer jag att få göra det i år i vanlig ordning? Nej! Därför Disney Nordic har bestämt sig för att klippa bort scener ur min favoritdel; Jultomtens verkstad. Jag ska alltså inte få se när Tomten stämplar OK på dockorna för att de anses som stereotypa. Sååå jääävla töntigt! Men det här är framtiden mina vänner. Allt som är avvikande ska plockas bort och precis allllllla ska vara likadana för att accepteras.
Jag känner att det känns lite onödigt att fortsätta skriva exakt samma sak som två ut av mina favoritbloggare redan har skrivit så därför hänvisar jag till deras blogginlägg:
 
Heltenklaanna
 
MaryCaroline

En liten snutt räcker

...för att komma i A.L-stämning.
 

Nästan 200.000 visningar redan - Bra jobbat!


Till alla gamla barnskådespelare

Jag har fått en kommentar på min blogg från någon som kallar sig Förtvivlad:
 
Förtvivlad!                 
                                                          
Jag tycker det du och Ellinor håller på med är otroligt fel! Ni vet nog vad jag syftar på, er sk "dokumentärserie". Jag är en upprörd anhörig och tycker att erat lilla projekt är totalt respektlöst! Okej att ni vill veta vad föredetta barnstjärnor gör, men har ni tänkt på att dessa personer kanske inte vill bli kända igen och har lagt allt det gamla bakom sig? Vissa har faktiskt gått vidare och det tycker jag ni två ska respektera! Jag tänker inte säga vem jag är anhörig till, det kanske ni kan gissa er till själva!
 
Svar:
Alltså, hur sjutton ska vi veta vem du är anhörig till? Det finns ju hundratals barnskådisar i Sverige, varav 40 vi tänkte ha med. Ungefär 30 stycken har hittills tackat JA och några är fortfarande osäkra. Vi har skickat ut brev två omgångar till gamla barnskådespelare, varav de flesta tackat ja och resten tackat nej på grund av olika orsaker som vi respekterat. Det är ju inte så att vi tänker börja stalka någon direkt. Vi har av en anledning valt att ha med många barnskådisar mycket för att de som tackat ja men inte känner sig så jätte bekväma med rampljuset ska slippa en massa uppståndelse kring sig när dokumentärserien ska visas. Har man fått ett brev med en förfrågan men känner att man inte vill medverka så kan man slänga iväg ett mail eller eventuellt ringa och säga nej tack. Om din anhörige har fått ett sånt brev borde den personen vetat det och eftersom din anhörige inte verkar veta det så antar vi att vi inte skickat något brev till den personen. Det kan mycket väl vara så att du läst en massa om vår dokumentärserie i min TV-blogg och bara känner någon som varit barnskådis men vi ej kontaktat. Just därför är det jättesynd att du inte kan berätta vem du är anhörig till eftersom vi kanske ska göra en tredje brevrunda snart och det är ju tråkigt då om vi i onödan ska skicka ett brev till den gamla barnskådespelaren om vi ändå hade kunnat vetat redan nu vem du menade.
 
Och varför visar jag den här kommentaren? Jo, för att jag och Elinor vill säga att vi är så otroligt tacksamma att vi har fått pratat/mailat/smsat med så otroligt många trevliga och tillmötesgående gamla barnskådespelare för det är verkligen inte en självklarhet. Så tack för att ni är så trevliga, glada och samarbetsvilliga. Det betyder mycket för oss. Ta åt er!

Tjuvarnas Jul

Minns ni förra årets julkalender? Det gör ni troligen. Det är den julkalendern jag tänker skriva om idag; Tjuvarnas Jul.
8-åriga flickan Ing-Britt, Blanche Flour eller som vi kanske mest känner igen henne som; Charlie är föräldralös. Hennes sista släkting har precis dött och hon har fått en lapp om att hon har en pappa någonstans. Hon lyckas söka upp honom. Han heter Kurre. Kurre är verkligen inget pappa-ideal. Han är helt tvärtom mot hur en pappa ska vara och det värsta av allt är nog att han är TJUV. Kurre ingår i en tjuvliga som heter Klappsnapparna och i samband med att Charlie kommer in i Kurres liv så blir hon självklart också medlem i Klappsnapparna. Dåtidens socialtjänst upptäcker det och tar Charlie ifrån Kurre till barnhem och fosterhem. Problemet är ju att Kurre och Charlie redan är väldigt fästa vid varandra, så nu gäller det alltså att hitta på en bra lösning så att Kurre och Charlie kan vara tillsammans igen.
Det här är en ut av dem sötaste julkalendrarna jag sett någon gång tror jag. Tea Stjärne är antagligen också nutidens bästa svenska barnskådespelerska.
I rollerna ser vi också; Gustaf Hammarsten, Elisabet Carlsson, Siw Carlsson, Claes Månsson och Maria Kim.
 

Lucia 2012

TV-Lucia är i år 14-åriga Astrid Cederlöf.
 
~*~ Natten går tungafjät
Runt gård och stuva
Kring jord som soln förlät
Skuggorna ruva
Då i vårt mörka hus
Stiger med tända ljus
Sankta Lucia
Sankta Lucia
Då i vårt mörka hus
Stiger med tända ljus
Sankta Lucia
Sankta Lucia ~*~
 
Luciamorgon klockan 07.00 i SVT2.

Nej, jag är inte död...

...jag har bara varit på TV-inspelning. Jag och mamma, mina kusiner Molly och Emmy, min moster Ingela och min kompis Elinor var och såg på TV4:s nya underhållningsprogram; Fantasterna. Jag fick de biljetterna genom min blogg och meningen var väl att jag skulle skriva lite om det så ja, nu skriver jag då alltså.
Min kompis Elinor på TV-inspelningen.
 
Helt ärligt tyckte jag det var skitdrygt. Det var inte direktsändning utan en såndär sändning med en massa omtagningar. Ca. 1 timmes underhållning tog 5 timmar att spela in. Yeaah! Mysigt att sitta ner i en studio i 5 timmar. Jag kände inte riktigt att det här var min grej men kul att ha testat såklart.

Det kommer bli en spännande tid till julafton....


*~+~* Lars-Gunnar Björklund *~+~*

~ Lars-Gunnar Björklund ~
*24 februari 1937 - 30 november 2012*
R.I.P

*~+~* Larry Hagman *~+~*

~ Larry Hagman ~
*21 september 1931 - 23 november 2012*
R.I.P

Juletid och julefrid...

... eller nåt.
 
Nu går vi i alla fall till juletider. Som ni vet har jag varje år lagt på tomteluvor till elefanterna och så även detta år. Jag brukar även lägga in snö på bloggen och det har jag ju självklart gjort nu med. Nu är alltså bloggen riktigt julpyntad.
 
Har någon sett julkalendern? Ja, såklart att ni har! Det är ju som en fortsättning på julkalendern för 16 år sedan fast med en helt ny familj då. Det ska bli spännande att följa den och se om den lever upp till mina förväntningar. Ska också tillägga att barnskådisarna från den första versionen ut av Mysteriet på Greveholm ska vi självklart ha med i vår dokumentärserie.