TVminnen


Vita lögner

När man redan har skrivit om svenska 90-talsklassiker som; Rederiet, Tre kronor, Skilda världar och Nya tider så är det väl inte mer än rätt att TV3:s gamla Vita lögner också ska få vara med i den här bloggen.
Vita lögner var en svensk såpopera som gick på 90-talet (som sagt var). Det handlade om relationer kring människorna i den lilla staden Strömsvik. Strömsvik ligger någonstans mellan Varberg och Göteborg men riktigt var är svårt att säga eftersom Strömsvik har inspelningsplatser på lite diverse ställen. Vid en bar, ett hotell och på ett sjukhus arbetar de flesta människorna vi fick följa i denna serie. De med mest makt kring deras arbeten är också oftast dem mest elaka, bitchiga och ondskefullaste människorna.
Göran Fridell är en person man minns om man någonsin varit det minsta insatt i Vita lögner. Han har nog lyckats med den mest konstiga hemligheten någonsin i svensk såpas historia. Han har under hela sitt vuxna liv haft två familjer samtidigt utan att de har vetat om varandras existens. Familjerna bor några mil ifrån varandra. Den ena familjen består av hans fru, en son och en dotter. De bor i en lyxig villa en bit utanför stan. Den andra familjen består av hans sambo och en son som bor i en central lägenhet mitt inne i stan. Glömmer aldrig hur fascinerande jag tyckte det var att han i hemlighet kunde pendla mellan dessa två familjer på det viset han gjorde utan att någon visste något i så många år.


Vita lögner var en rolig såpa att följa emellanåt, dock krockade den oftast tyvärr med andra bra TV-program man bara behööööööövde se när de gick på 90-talet. Man fick ändå försöka inrikta sig på repriserna eftersom webb-TV var ju på den här tiden inte så särskilt vanligt.
Det var ändå så pass underhållande att jag garanterat skulle köpa serien om den släpptes på DVD, åhh vad det vore roligt vid närmare eftertanke.
I rollerna såg vi bland andra Rune Sandlund, Pia Green, Petra Hultgren, Eric Rydman, Måns Nathanaelson, Jeanette Holmgren, Ulf Dohlsten, Anna Järphammar och Alexander Skarsgård.
2012-04-12 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0