TVminnen


Titanic - filmen


Tänkte nu skriva någon slags recension om Titanicfilmen av regissören James Cameron med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i huvudrollerna. Temavecka - Hav som det nu är så är det väl bara att köra på då.
Någon gång i mitten ut av 90-talet åker ett dykarteam djupt ner på havets botten där delarna av den gamla båten Titanic ligger. De är främst ute efter en mycket dyrbar diamant i form av ett halsband. De misslyckas dock med att hitta halsbandet men istället finner de ett gammalt porträtt av en ung kvinna klädd i enbart halsbandet de söker. De efterlyser någon som känner till porträttet via media och en gammal dam vid namnet Rose hör av sig och berättar att det är hon på bilden. Titanics forskarteam är från en början skeptiska åt att det är hon men när Rose sen börjar berätta sin historia om Titanic så förstår de att det inte är någon lögn. Rose berättar en historia som sent ska glömmas bort och det är den historien vi får se under filmens gång.
Rose är en ung överklasstjej som är bortlovad av sin elaka mor till den rike Carl Hockley som inte heller är en särskilt trevlig person. De reser tillsammans på båten Titanic. Rose känner sig instängd i överklassen och en kväll försöker hon ta sitt liv genom att hoppa från båten. Precis när hon tänker hoppa så blir hon räddad av den fattiga killen Jack som reser med trejdeklass. Han säger till henne att om hon tänker hoppa så hoppar han också. Då ändrar sig Rose. Jack och Rose skapar därmed en vänskaplig relation som sedan utvecklar sig till kärlek. Det blir dock väldigt komplicerat eftersom de båda tillhör olika levnadsklasser och Rose är ju dessutom redan bortlovad. Jack och Rose försöker i alla fall vara tillsammans mot alla odds. Men till slut är det inte bara människorna de ska vinna över, utan även ett stort och farligt isberg som Titanic kolliderar med.


Det här är den absolut bästa filmen som finns (vilket jag redan skrivit några gånger i denna blogg). Av fem stjärnor så får den tio. Känslan jag hade första gången jag såg den här filmen går inte att jämföra med någonting annat.


I rollerna ser vi bland andra; Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, Gloria Stuart, Billy Zane, Jonathan Hyde, Victor Garber, Bernard Hill, Frances Fisher och Kathy Bates.

2012-04-16 @ 18:00:00 Temavecka - Hav Permalink


Kommentarer
Postat av: Anonym

Sv; Ja verkligen! Göran & Annica var ju inte roliga alls, bara Annica ibland..Men ville också säga att den här bloggen är grymt bra & nostalgi! Har rekommenderat den till min mamma & hon gillar den! :D

2012-04-17 @ 17:45:51
Postat av: SemonieOfSweden - Hårborstens bästavän

Ville oxå säga att dom hittade porträttet av Rose 1985 ^^

2012-04-17 @ 17:47:11
URL: http://semonieofsweden.blogg.se/
Postat av: SVAR TILL SEMONIE:

Vad roligt! Är så kul att få såna kommentarer. :)

Jasså, så var det alltså... ;)

2012-04-18 @ 06:26:49
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0