TVminnen


Stallkompisar

Nu tänkte jag ta upp det australienska barn/ungdomsprogrammet; Stallkompisar, originaltitel; The Saddle Club.
Stallkompisar handlar om hästar, fler hästar och ännu fler hästar. Man kan säga att 80% ut av programmet endast handlar om just hästar, ca 15% om vänskap och 5% om kärlek.
Tjejerna Lisa, Carole och Stevie är bästa kompisar. De befinner sig någonstans i gränslandet mellan barn och tonåringar och har i stort sätt bara en enda sak i huvudet; hästar. De har tillsammans en egen hästklubb där bara de tre får vara med; Sadelklubben. De tre tjejerna bor i stort sätt i stallet 24-7. Där finns också många andra ridintresserade personer, både trevliga och mindre trevliga människor i väldigt spridda åldrar. Två stycken mindre trevliga personer är Veronica och Kristi som är i ungefär samma ålder som Sadeltjejerna befinner sig i. Kristi och Veronica är typ bästisar eller nåt, ja i alla fall när Kristi har tid. Annars struntar Kristi totalt i både hästarna och människorna i stallet, ja förutom alla snygga killar då som hon alltid går och suktar efter. Veronica är snäppet ännu störigare än Kristi. Hela hennes mening med livet verkar vara att jävlas så mycket som möjligt med alla runtomkring sig och alltid lyckas vinna på det själv i slutändan.


Stallkompisar var en serie jag följde ganska så slaviskt på TV när jag var i ungefär samma ålder som tjejerna i Sadelklubben är i.
Sen var det nåt pucko som bytte ut hela skådespelarteamet men då slutade jag kolla. Jag har aldrig varit någon hästintresserad tjej alls, tvärtom så har jag alltid tyckt att hästar har varit otroligt tråkiga djur, ja totalt ointressanta. Ändå så fastnade jag för en TV-serie som Stallkompisar som i stort sätt bara handlar om hästar. Varför? Ja, det kan man verkligen undra. Tror faktiskt jag till och med lärde mig lite grann om hästar när jag följde den här serien. Fast då ska jag påpeka att jag verkligen inte kunde en enda grej innan som hade med hästar att göra.
I rollerna ser vi bland andra; Lara Jean Marshall, Keenan MacWilliam, Sophie Bennett, Heli Simpson och Kia Luby.
2012-04-11 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Jossan

haha oh stallkompisar var ju så otroligt bra när man var mindre! :D

2012-04-11 @ 23:15:26
URL: http://josefinemmamaria.blogg.se/
Postat av: SVAR TILL JOSSAN:

Jo, och det är väl dessa tre tjejer på bilden som man förknippar Stallkompisar med och inte dom nya skådespelarna. :)

2012-04-12 @ 11:07:34
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0