TVminnen


Selma

Selma var en drama-miniserie som gick i SVT för några år sedan. Det var en slags sann berättelse om Selma Lagerlöfs liv i sitt arbete som författarinna men även i sitt privatliv. Vi fick i denna serie följa hur Selma blev en känd stark profil ute i världen och en bra förebild för alla dåtidens kvinnor. Vi fick se när Selma som första kvinna någonsin vann Nobelpriset i litteratur, om den förbjudna kärleken för kvinnor och hur hon på sin onda höft haltade fram genom livet.
Jag älskar Selma Lagerlöf och tycker att det här var en självklar serie. Jag menar att hon var ju och är fortfarande efter sin död så grymt stor att det är en självklarhet att hennes liv skulle bli TV-serie eller film. Dock är jag faktiskt lite besviken på denna produktion. Jag tycker för det första att Helena Bergström inte alls passade i rollen som Selma. Hon är ju liksom inte lik henne eller nånting. Sen är det också svårt att glömma bort att det är en TV-serie och att man ska se Helena som Selma och inte Selma som Helena. I övrigt har de ändå lyckats gjort denna miniserie rätt bra, även om jag hade tyckt det varit roligt att fått se Selma under hela sitt liv från vaggan till graven och inte bara en liten bit av livets gång.
I rollerna såg vi bland andra; Helena Bergström, Alexandra Rapaport och Ingela Olsson.

2012-04-30 @ 15:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0