TVminnen


Magnus Härenstam


Idag tänkte jag skriva om ingen mindre än den kända TV-profilen; Magnus Härenstam.
Han har skådespelat, programledat och sjungit.
Magnus Härenstam föddes år 1941 och fyller alltså detta år 72 år.
Kanske förknippar vi Magnus mest som den långvariga glada programledaren i den svenska versionen ut av tävlingsprogrammet; Jeopardy. Eller föresten, jag ångrar mig. Jag tror de flesta av oss ändå mest förknippar Magnus som en del ut av Fem myror-trion där han tillsammans med Eva Remaeus och Brasse Brännström gjorde Sveriges mest populära barnprogram genom tiderna.
Vi har även kunnat se Magnus i mycket annat som till exempel i produktioner som; En kille och en tjej, Sällskapsresan, Göta kanal, Tuppen, Bert med flera.
Den allra mest kända lärarlåten som finns är kanske ändå ABBAS; When I kissed the teacher. I den musikvideon spelas läraren ut av ingen mindre än Magnus Härenstam själv.
År 2007 medverkade han i SVT:s; Stjärnorna på slottet. Där hyllades Magnus långa offentliga karriär och det var bevis nog på vilken stor offentlig person Magnus Härenstam verkligen är.

2012-04-11 @ 15:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0