TVminnen


Kändisbåtar del 1

Vad är en kändisbåt? För mig är det en båt som uppmärksammats i media ett antal gånger så båten skrivs in och fastnar i hjärnan för gott. Tänkte ta upp 8 exempel på sådana båtar. 4 exempel idag och 4 exempel imorgon.

Titanic

Titanic är kanske världens mest kända båt. Den sjunk natten mot den 15 mars 1912 mitt i Atalanten. Den skulle rest från Southamton, England till New York, USA. Av 2200 passagerare avled 1500 människor.

Vasaskeppet (Regalskeppet Vasa)

Vasaskeppet är kanske den äldsta kändaste båten. Den sjunk den 10 augusti 1628 utanför Beckholmen i Stockholms inlopp. Den 24 april 1961 bärgades Vasa. Idag finns Vasaskeppet uppbyggt och bor på Vasamuseet i Stockholm.

Elias - Den lilla räddningsbåten

Elias, väldigt knäppt namn på en båt tycker jag. I alla fall så är Elias en dansk sagobåt, var i alla fall vad jag alltid har trott. Men den är tydligen norsk, så sorry.

Hallonbåten

Spelar ingen roll hur många gånger man äter upp den här båten för den har triljontals syskon och alla kallar de sig för Hallonbåten. Hallonbåten är alltså ätbar. Röd är den också.

Fler kända båtar ser vi imorgon!

2012-04-18 @ 15:00:00 Temavecka - Hav Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

kul:) ska bli roligt att se imorgon vilka mer båtar du tänkt på om det e samma som jag tänker

2012-04-18 @ 22:23:50
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0