TVminnen


Kändisbåtar del 2

Då fortsätter vi med kändisbåtarna i denna blogg då.

Albertina

Det byggdes ett skepp uti norden. Albertina, så var det skeppets namn. Evert Taube sjung om denna båt och så gjorde även karaktärerna i Saltkråkan då när de vuxna ordnade en hel lekdag för barnen.

Briggen Charlotta

Inte minst i Vilhelm Mobergs Utvandrartriologi får vi lära känna denna båt. Briggen Charlotta som skulle tagit våra förfäder från det svältande 1850-talets Sverige till Amerika för att aldrig någonsin återvända hem igen.

Freja

Här är min älskade favoritbåt. Freja är en fiktiv båt som kommer ifrån TV-serien Rederiet, (världens bästa TV-serie för övrigt). Faktum är att även denna båt sjunk på riktigt, som egentligen hette Birka Princess.

M/S Estonia

Estonia är den båt som står för en ut av nutidens största katastrofer i svensk väg. År 1994 förliste passagerarfärjan Estonia och hela 852 liv offrades. Båten skulle resa från Tallinn till Stockholm.

Det var sammanlagt 8 kända båtar på två dagar. Många är ju tyvärr mest kända för deras olycka. Dock finns det ju båtar som gör en glada också som till exempel alla Hallonbåtar.

2012-04-19 @ 15:00:00 Temavecka - Hav Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

det var typ de båtarna jag tänkte på å så tänkte jag på den där båten i den där serien...love boat eller vad den hette

2012-04-19 @ 20:46:06
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: MaryCaroline

Äsch, du har ju glömt Black Pearl ;)

2012-04-23 @ 20:16:06
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: SVAR TILL MARYCAROLINE:

Alla kan inte alltid få vara med. ;) Det gäller även båtar. :D

2012-04-25 @ 13:45:42
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0