TVminnen


Hem till byn

Tänker idag skriva om pappas favoritserie; Hem till byn. Fattar inte riktigt hur man kan välja Hem till byn före Rederiet men, men. Menar inte att det är något fel på Hem till byn, absolut inte.
Hem till byn är Sveriges längsta TV-serie genom tiderna och en ut av dem populäraste TV-serierna i Sverige. Det handlar helt enkelt om en by med lite människor och deras vardagsbekymmer. Från 1971-2006 gick denna serie på TV. I stort sätt samma skådespelare har varit med under hela tiden. När de dött på riktigt har också deras rollkaraktärer i serien dött. Så har också rollerna som skådespelarna åldrats och blivit gamla, likaså har de som en gång varit barn blivit vuxna.
Har väl sett den här TV-serien när den gått på TV i alla fall under alla dessa år som jag har funnits, vilket ändå inte är enda sedan 1971. Ibland tycker jag att den har varit lite tråkig, ibland mer spännande. Jag tycker dock alltid att det har känts som att Hem till byn är en serie man ska ha följt enda från början för att verkligen uppskatta den för vad den är och dessutom riktigt förstå vad den handlar om.
I rollerna såg vi bland andra; Carl-Ivar Nilsson, Christina Stenius, Harald Lönnbro och Inga Ålenius.

2012-04-26 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

det är min pappas favvo serie oxå..hahaha. själv tycker jag att den verkar tråkig

2012-04-26 @ 19:39:45
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Karin Bergström

Jaaa, den serien gillade jag! Missade inte ett enda avsnitt vill jag minnas.

2012-04-27 @ 12:22:48
Postat av: anna

Grattis till din pappa

Svar: Han tackar! :D
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-10-30 @ 19:54:04
URL: http://heltenklaanna.blogg.se

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0