TVminnen


Den lilla sjöjungfrun - filmen

Så fortsätter vi med havsvecka med att analysera lite kring den tecknade Disneyfilmen om Den lilla sjöjungfrun. Den lilla sjöjungrun, originaltitel; The little Mermaid, handlar om sjöjungfrun Ariel som är nyfiken på livet som människa. Hon testar att vara ovanför havets yta och träffar då en prins som hon räddar från att drunkna. Ariel och prinsen blir störtförälskade i varandra. En ond häxa gör så att Ariel kan bli människa men hon blir i gengäld av med sin röst till häxan. Häxan har onda planer att försöka få prinsen att få upp ögonen för henne istället och det kan kanske lyckas nu när hon har tagit Ariels vacka röst eftersom det var den största delen av Ariel som prinsen blev förälskad i. Det gäller därför för Ariel att kämpa för att behålla sin prins och sin plats på jorden som människa.
Den här filmen har jag kanske inte sett på sjutton år eller nåt. Detta är ändå en klassiker och jag minns att jag verkligen gillade den här filmen. Till skillnad mot den dåliga serien som gjordes av Disney. Ungefär samma rollkaraktärer som i filmen men fy så himla mycket sämre. Hade räckt med filmen tycker jag.

2012-04-17 @ 18:00:00 Temavecka - Hav Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

min favvofilm när den kom ut för många år sen

2012-04-18 @ 08:36:18
URL: http://heltenklaanan.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0