TVminnen


100 år sedan Titanic sjunk idag

Natten mot idag var det 100 år sedan Titanic sjunk.
Titanic är kanske världens mest kända båt som någonsin har funnits. Det har gjorts både dokumentärer, filmer och dramaserier om denna båt.
Det som har blivit mest känt är nog ändå Titanicfilmen med Kate Winselt och Leonardo DiCaprio, för övrigt min absolut favoritfilm.
Jag har enda sen jag var liten varit väldigt fascinerad av Titanic, innan den världskända Titanicfilmen fanns alltså. Tyckte det var så intressant att av 2200 passagerare så dog 1500 och endast 700 överlevde för att det inte fanns tillräckligt med livbåtar för att det var bättre att båten var snygg och hade överdrivet med plats. Nu kommer det jag blev mest fascinerad över;


Tex. en rik flicka från första klass på 8 år hade större rätt till sitt liv än en fattig flicka från tredje klass på 8 år. Den rika flickan fick sitt liv räddat på Titanic men inte den fattiga, eftersom första klass gick före. Det var nog här jag började förstå vad mycket orättvisor det verkligen finns i världen.
Idag 100 år senare så förekommer det fortfarande en massa såna här sjuka orättvisor. Vissa pojkar och flickor föds med en miljon möjligheter medans andra pojkar och flickor inte föds med en enda. Man lär aldrig sluta vara förbannad över sånt här.

2012-04-15 @ 15:00:00 Extra viktigt Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

man tycker ju att efter 100 år så borde klassskillnaderna inte finnas längre men det gör dom ju tyvärr fortfarande

2012-04-15 @ 19:34:50
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0