TVminnen


10 havsfilmer att se

Med tanke på att det är Temavecka - Hav i denna blogg så tänkte jag passa på att ta upp 10 stycken filmer man kan se som har med just hav att göra.

 Titanic - Världens bästa film har vi här då. Finns ingen bättre havsfilm än just Titanic.

 Hajen - Alla människors största mardröm som kan ske när man badar i havet, just det sker i Hajen. Hajen attackerar människor vilt och jakten att få tag på hajen för att stoppa den är inte så lätt.

 Den lilla sjöjungfrun - Den bästa havsfilmen i tecknad väg. Ibland glömmer man bort att Ariel faktiskt heter Ariel och INTE Den lilla sjöjungfrun.

 Rädda Willy - Jag känner egentligen att jag har sett klart alla Rädda Willy-filmer. Anledning; för att det alltid är så jäkla vemodigt att se hur människorna behandlar Willy och hans späckhuggarkompisar.

 Pippi Långstrump på de sju haven - Hur roligt är det inte när Pippi reser på de sju haven för att nå sitt mål att rädda sin pappa från alla elaka sjörövare. God mat äter de också på färden dit har jag tänkt på.

 Hitta Nemo - Nemo är en clownfisk som blir ifångatagen ut av dykarmänniskor. Det blir därför en havsjakt genom hela filmen för Nemos ensamtående förälder att försöka hitta sin son.

 Poseidon - Haha, alltså denna film är så dålig att den är bra. Om en katt har nio liv så har vissa på båten Poseidon 90 liv.

 Utvandrarna - Hur våra förfäder utvandrade från det fattiga Sverige för att få det bättre i Amerika är en resa man på film bara måste följa. Det finns inget bättre sett att se det än att kolla på filmen Utvandrarna.

 Hajar som hajar - Jag tror att Hajar som hajar betyder typ hajar som fattar. Vad smart jag kände mig där.

 SOS - En segelsällskapsresa - Stig Helmer och hans norska kompis gör då alla möjliga resor. Här är det en segelresa och som alla resor de gör tillsammans blir också denna resa väldigt speciell.
2012-04-20 @ 18:00:00 Temavecka - Hav Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

så många bra filmer. Rädda Willy är en riktig lip film, jag bara gråter när jag ser den. Alize var så söt när hon var liten, hon trodde den hette Willys(som affären) så hon sa rädda Willys

2012-04-20 @ 19:34:18
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Rädda Willy minns jag, och jag kan bara hålla med dig om att den är vemodig att se.

Och sällskapsresan - en klassiker.Svar: Naw, gulligt. Blev du nöjd med halsbandet, blev resultatet som du hade tänkt dig?Kram

2012-04-20 @ 23:24:39
URL: http://rosanatt.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0