TVminnen


Margreth Weivers

Idag tänkte jag skriva lite om en av Sveriges största skådespelerskor, Margreth Weivers. Som jag har skrivit tidigare så är jag lite svag för gamla svenska skådespelarlegender och i den gruppen tycker jag verkligen att Margreth Weivers passar in. Vi känner henne som snälla tant Berg i Lotta på Bråkmakargatan, som världens snällaste häxa i En häxa i familjen, ja nog har vi sett henne i många klassiska produktioner gjorda för barn. Dit hör även; Kådisbellan, Dårfinkar och dönickar, Kulla Gulla, Glasblåsarns barn, En kärlekshistoria, ja listan kan göras lång.
 
Hon är damen som medverkade i Åsa-Nisse filmen från 1952 och som gjorde filmdebut redan 1942. Ja, hon har varit med länge med andra ord. Hon är gift med skådespelaren Bertil Norström och har varit det sedan 1947 men mer om honom skriver jag någon annan gång. Hon är född 1926, och är alltså idag 85 år gammal. Jag måste nog ändå säga att jag förknippar henne mest som Tant Berg i Lotta på Bråkmakargatan. Hur många hade inte velat haft en egen Tant Berg när man var liten?! Det hade jag velat i alla fall.

2011-09-12 @ 15:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer
Postat av: DONKEN- Vince & Doas Morsa

ingen aning om vem det är faktiskt, men ja, NU vet jag ;)

hehe!

2011-09-12 @ 17:48:35
URL: http://donkens.blogg.se/
Postat av: anna

Jag tänker mest på tant Berg men hon har ju gjort många fantastiskt bra roller, mycket duktig skådespelerska

2011-09-12 @ 19:45:04
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Kom på det nu när jag såg filmen en häxa i familjen att jag kände igen tanten :D och det var tant berg från lotta på bråkmakargatan :D

2011-11-12 @ 01:36:03
URL: http://mittlivsomrebecca.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0