TVminnen


Hedebyborna

Det fanns en sommar när jag varje morgon klev upp, åt frukost och tittade på Hedebyborna. Det var riktigt mysigt att ha ett sånt där riktigt gammaldags sommarprogram att se på varje morgon när det faktiskt också var sommar utomhus. Det gjorde att man verkligen fick lust att faktiskt gå ut senare bara för att det var sommar, ja i alla fall om det var fint väder ute.
Hedebyborna är en svensk dramaserie gjord i slutet av 70-talet och i början av 80-talet. Utspelar sig i en liten by under andra världskrigets början, mitten och slut. Det handlar om rika Baronen som har fått ekonomiska problem, familjen Svensson där alkoliserade pappa Svensson super upp alla familjens ägodelar, om Olle i Vreten, Ville Vingåker, halvtokiga Nora, elaka Märta och många fler. De är tillsammans: Hedebyborna. Fattigdom, supande och lidande är några ingredienser i serien.
Den gladaste och starkaste personen i hela serien är nog Svenssons lilla Agnes. Agnes blev garanterat min favorit i serien. Trots alla familjeproblem så dömer hon ingen, hon har de bästa skolbetygen och är alltid ödmjuk och hjälpsam.
Nu verkar det kanske som att jag tycker att det bara är elände i den serien men så är det verkligen inte. Jag älskar miljön, de små caféstunderna de har, för att inte tala om det gamla paret Styf och deras lilla stuga. Hedebyborna är utan tvekan en svensk klassiker alla måste se någon gång i livet.

2011-09-19 @ 06:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: DONKEN- Vince & Doas Morsa

haha! ja vi får ju göra det... även mitt nattduksbord. grrr. :(

bläcket är fortfarande kvar då ingen av oss orkar gnugga bort det. :/

ja, det låter som nåt man bör se, tror jag. Men som du säger: på sommarn så man går ut sen! :P

2011-09-19 @ 13:38:05
URL: http://donkens.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0