TVminnen


Georg Riedel

Georg Riedel är kanske Sveriges största och bästa barn-kompositör. Han är född 1934 och trots sina 77 år så har han ständigt nya musikprojekt igång.
Det finns egentligen bara två svenska kändisar jag skulle stoppa om jag skulle stöta på dem, den ena är Maria Montazami och den andra är Georg Riedel.
Förstår ni vad ljudlöst Sveriges barnkultur skulle vara utan honom, så musiklöst?! Utan honom skulle vi aldrig ha hört Idas sommarvisa, Fattig bonddräng, en massa Pippi-sånger, ja han dominerar Astrid Lindgrens sångtexter med musik. MEN det är långt ifrån det enda han har gjort. Den vackra berättelsen om Linnea i målarens trädgård eller det kända introt till Alfons Åberg skulle också vara helt musiklösa utan honom. Kanske inte helt musiklöst men kan ni tänka er Alfons Åberg utan det där kända introt? Eller kan ni tänka er en skolavslutning utan Idas sommarvisa? Vi har Georg Riedel att tacka för mycket.

2011-09-21 @ 15:00:00 Sånt som gör mig glad Permalink


Kommentarer
Postat av: DONKEN

coolt. :) Ja han kan verkligen sin grej, han...!

Hade ingen aning om vem som skrivit dem, faktiskt. :P man lär sig nåt nytt varje dag. :D pöss

2011-09-21 @ 17:30:39
URL: http://donkens.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Han är verkligen duktig.Svar: Precis. Dock måste man vara försiktig och inte göra köpandet till en materiel vana. Det konceptet håller inte i längden.Kram

2011-09-23 @ 18:19:15
URL: http://rosanatt.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0