TVminnen


10 Disneyfilmer man bara måste se

Något konstigt har hänt. Jag har två topp-10 listor av filmer man bara måste se på min blogg, MEN den första listan verkar spårlöst ha försvunnit. Får göra en ny fast gammal någon annan dag då men idag ska vi koncentrera oss på 10 stycken oslagbara Disneyfilmer.

 Snövit och de sju dvärgarna - Den absolut första disneyfilmen och även min första egna ägda disneyfilm. Mer klassisk saga än såhär kan det knappast bli.

 Askungen - Från en prinsessa till en annan. Visst borde de flesta kunna denna filmen alldeles, alldeles underbart utantill, men ifall ni aldrig sett den så är det god tid att ni gör det nu...tror dock inte att det finns någon som inte gjort det, fast vad vet man?!?

 Robin Hood - Trots onda prins John och allt hans påhitt om att ta från de fattiga och ge till de rika så är ändå detta en riktig må-bra-film. Sen blir man ju också så glad av alla dessa olika och färgglada djur.

 Micke och Molle - Detta är dock inte en må-bra-film men ändå sådant viktigt budskap att man bara måste se den. Alla som haft eller har en bästa vän kan nog känna igen känslorna ur denna film.

 Pocahontas - Även denna film förmedlar ett viktigt budskap. Jag måste ärligt talat erkänna att jag inte vet någon annan film med så bra musik och fina texter, musiken i denna film toppar alla andra filmer jag sett.

 Skönheten och Odjuret - Ännu en äkta klassisk prinsessfilm. Jag tror dock aldrig att Odjuret förvandlas till en snygg prins förutom i Belles ögon.

 Lejonkungen - Större disneysnyftare är svår att hitta. Jag var inte särskilt gammal när jag såg den här på bio men jag minns klart och tydligt känslan av när man såg för första gången att Simbas pappa dog.

 Ringaren i Notre Dame - Det här kommer nog alltid vara min favoritdisneyfilm. Genom den här filmen blev jag kär i Paris och skulle forska om allt som hade med Esmeralda och Quasimodo att göra.

 Pongo och de 101 dalmatinerna - Kan det vara just den här filmens anledning att dalmatin var den första hundrasen man lärde sig? En riktig mysfilm där man bara vill krama om alla söta små hundar.
 
 Lady och Lufsen - När vi ändå är inne på hundspåret så måste man ju också ta upp de spaghetti-ätande klassiska hundarna. Aldrig kan man äta spaghetti och kötbullar utan att tänka på dessa figurer.
2011-09-11 @ 18:00:00 Roligheter Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

blev sugen nu på att plocka fram alla gamla filmer:)

2011-09-11 @ 20:21:57
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: DONKEN- Vince & Doas Morsa

pocahontas gick på disney channel i våras... ååh sicken nostalgi. jag såg den på BIO och efter det var jag besatt. haha! skulle ha allt i pocahontas! :P fick en cd, med låtarna, blandannat..som jag typ skrev ner texterna och lärde mig. haha!dumt när internet krabbar sådär.. vårt lägger av typ en gång i timmen. gaaanska störigt!

2011-09-12 @ 01:21:07
URL: http://donkens.blogg.se/
Postat av: Eva

Åh Disney-filmer är ju helt underbara! Så gulliga. :)

2011-09-12 @ 08:07:39
URL: http://cizzibellan.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Åh, alla lika underbara klassiker - speciella på sitt sätt. <3Svar: Tihi, att vara på Gröna Lund var roligt. Du borde åka dit. :)Kram

2011-09-13 @ 22:30:47
URL: http://rosanatt.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0