TVminnen


Värsta språket

Språkprogram kan enligt mig vara ganska så tråkiga. Jag bryr mig inte så jätte mycket om grammatik när jag bloggar eller bara ens skriver men försöker ju att inte göra pinsamma fjortis-stavningar. Däremot kan jag störa mig grymt mycket på språkpoliser som ska påpeka varenda litet ord man skriver. Saken är den att det jag vill komma fram till är att; Ingen kan säga att man skriver eller pratar fel när det gäller ens eget modersmål för det är mitt språk och mitt eget språk kan aldrig bli helt fel för det är helt enkelt mitt språk, så ser jag på saken.
I alla fall så var det ju om Värsta språket detta inlägg skulle handla om. Till skillnad mot andra språkprogram så var det ett rätt intressant program att se faktiskt när det gick på TV, man lärde sig rätt mycket på ett kul sätt. Varför detta språkprogram var så underhållande berodde nog mest på att Fredrik Lindström var programledaren och han gör ju allt så mycket roligare varje gång han leder ett program.


Fredrik Lindström

Har ni förresten tänkt på att många språk har samma ord fast olika läten på orden till olika betydelser fast det har vi ju faktiskt i svenskan också. Exempel på såna ord är:

- Banan

- Kort

- Hans

- Fars

- Min

- Ton

- Man

2011-10-10 @ 06:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: DONKEN- Vince & Doas Morsa

hahaha aaaaah farsdagkort, fick jag det till där.! hahaha... "kort" kan du ju länka till min blogg, hahaha... Lasse är kort i längd, och jag gör kort. hahaha... :Pbåde han och jag är lite språkpoliser. Jag var värre förr, numera bryr jag mig inte så mycket. om det inte är alldeles uppåt väggarna fel.

ett traktor, tex kanske... Vincent håller på o lära sig en och ett. :PPöss!! :D

2011-10-10 @ 12:27:16
URL: http://donkens.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0