TVminnen


Tre kronor

Så har jag äntligen kommit fram till att skriva om såpornas såpa nämligen; Tre kronor.
Tre kronor hade allt som en såpopera skulle ha (eller dramaserie om man hellre vill säga det).

Kärlek,

hat,

pengar,

lycka,
 
död,

födsel,


psykfall, övernaturlighet, utomjordingsatmosfär....

Ehh, ja såpan spårade ju tyvärr ur de sista säsongerna.
Tre kronor var en svensk 90-tals-såpa som gick i 123 delar. Det handlade om en massa familjer som bodde i den lilla förorten Mälarviken. Först var det ett hyfsat lugnt område med lyckliga familjer men efter endast en säsong hade hade hela Mälarviken vänt sig upp och ner till det sämre.
Några av de populäraste rollkaraktärerna vi fick lära oss att känna i Tre kronor var bland andra; Klimax, Bimbo, Mimmi, Reine, Birgitta Wästberg, Sten Frisk, Tanja och Abby med flera.
Här fick många av oss för första gången bekanta oss med till exempel; Sanna Bråding, Johanna Sällström, Noomi Rapace med flera.
Tre kronor var nog den första så kallade vuxenserien som jag riktigt fastnade för. Jag minns till och med att jag döpte någon slags docka till Lisen efter Birgitta Wästbergs dotter. Herregud, redan TV-beroende på den tiden.
I alla fall så är Tre kronor en svensk TV-klassiker som alla borde se igenom minst en gång i livet fast endast till och med säsong 6 då om man inte vill minnas serien som något bra som totalt spårade ur och blev...jätte dåligt.
2011-10-27 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

Tre kronor är en stor favorit:) Har gått igenom alla avsnitt på youtube, gjorde det i våras, så jäkla bra. Har påbörjat Rederiet men det har gått lite segare tyvärr, annars är ju oxå det en superbra serie

2011-10-27 @ 19:41:25
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: MaryCaroline

Åh, älskar den där serien! Tittade ju på hela, tror det var förra året. Skulle kunna göra om det igen snart :) Men visst spårade det ur, men samtidigt tyckte jag fortfarande att det var bra, haha.

2011-10-27 @ 22:57:26
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: juliamagnusson

jag har sett alla boxarna. sårligt att bimbo dör. och hansåke (klimax) får ta siten för hennes mamma. och ta hand om barnet river ensam med sin mamma.ovh jimmy och sanna jimmy åker ditt för vappen spugling för att han kör regnes flyttbuss.och sanna får lida och saknar honnom.tagen gillar sannna men sen vicktoria

Svar: Oj!Du kunde mycket du! :D
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2013-01-06 @ 17:51:51
URL: http://marycaroline.blogg.se

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0