TVminnen


Skenet bedrar

Idag tänkte jag skriva om min och min mormors gemensamma brittiska komedifavorit nämligen; Skenet bedrar (Keeping Up Appearances).
Skenet bedrar
handlar om en dam i 65-årsåldern med namnet Hyacinth som är den absolut jobbigaste äldre damen som finns. Hyacinth bor med sin man Richard som är en toffel och gör precis allt som Hyacinth vill. Man kan egentligen inte klandra Richard för det är svårt för alla i Hyacinths närhet att inte göra som de blir tillsagda.
Hyacinth bor i en brittisk liten stad där hon ägnar dagarna åt att vara hemmafru. Hon bor i de lite finare kvarteren och ser till att ingen annan granne nånsin får överträffa henne i dyra ting. Hon ska ha allting fint och perfekt och ständigt nya matchande hattar till sina outfits. Ja, hon är högljud, egoistisk, perfektionist och allmänt jobbig. Ingen orkar egentligen med denna människa men vart hon än befinner sig lyckas hon alltid ta mest med plats ut av alla närvarande. Hyacinth har tre stycken systrar varav två stycken hon skäms för medans en är rätt okej att presentera för överklassen.


Skenet bedrar är en serie som spelades in i 44 avsnitt mellan åren 1990-1995. Det är en sådan serie där varje avsnitt är likadant och då menar jag verkligen likadant. I Varje avsnitt blir Hyacinths grannar tvugna att dricka kaffe hemma hos henne (fast de inte vill), i varje avsnitt spiller grannen Elizabeth ut sitt kaffe, i varje avsnitt händer någonting konstigt med Hyacinths familj - vanligtvis så försvinner hennes pappa, i varje avsnitt ringer sonen Sheridan (som är gay utan att Hyacinth vet om det) och tigger pengar av pappa Richard och i varje avsnitt flirtar Hyacinths syster runt med halva staden. Ja, ni fattar nog vad jag menar, nästan alla avsnitt är likadana.
Trots detta så är Skenet bedrar en riktigt roande serie. Även fast alla hatar Hyacinth så kan man bara inte låta bli att älska henne.
2011-10-08 @ 06:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

mina föräldrar tittar på det men jag har faktiskt aldrig sett den

2011-10-08 @ 09:39:29
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: DONKEN- Vince & Doas Morsa

HAHHAAHHA!!! Lasse säger att jag är som henne!!! hahahaha.... Mrs Bucket. ITS BOQUEEET! :P

oooh sån jobbig röst. Jag får ont i huvet. hahahah... jag sån? i dont think so... hahahhahahaa.

Lasse elak. hahahhaha!Taaaack så jättemassamegamycket!! :D wiihooo! haha! Fick en beställning igår på 20 julkort, så jävlar vad jag scrappade. haha!

pööösssss på sig amanda!

2011-10-08 @ 12:15:49
URL: http://donkens.blogg.se/
Postat av: Micke

haha...älskar den serien...kan se alla avsnitt om och om igen :)))

2011-10-08 @ 21:50:43
URL: http://guldkryckan.blogspot.com

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0