TVminnen


Sally

Efter att ha gjort några tidigare inlägg med citat ut av Sally Santesson så tänkte jag nu ägna detta inlägg åt att bara skriva lite allmänt om Sally.
Sally är 34 år, hon bor hos sin pappa Roffe som är skotekniker. Hon hjälper människor att gå in skor som vill slippa skavsår. Sally är en sån som kan gå och prata med okända människor mitt på gatan om sina funderingar. Sally arbetar på biblioteket men kommer för sent till arbetet varje dag. Egentligen tror Sally att hennes riktiga pappa inte är Roffe utan ingen mindre än den svenska kungen.
TV-serien om Sally gjorde stor succé i Sverige med ca en och en halv miljon tittare varje avsnitt. Maria Lundqvist och Sven Wollter var huvudrollerna, Maria Lundqvist som Sally och Sven Wollter som pappa Roffe. Samtidigt som TV-serien har en mängd humor i sig så har den även ett viktigt budskap. Sally är en speciell person med speciella funderingar, rutiner och idéer. Många skulle nog säga att hon har någon form av syndrom som aldrig framkommer i serien, antagligen någonting i området autism.
Det jag gillar med Sally är att hon är en speciell person som tar plats och visar att hon är lika viktig som alla andra fast hon just det inte är riktigt som alla andra.

Klicka på någon ut av bilderna för att komma till tidigare inlägg om Sallys citat:
 

2011-10-03 @ 06:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: Kajsa

Du har som vanligt kommit fram till en tänkvärd slutsats. Klart hon är autistisk!

Jag har bara inte tänkt på det tidigare.

Kram!

2011-10-03 @ 11:32:19
URL: http://kajsabblogg.blogspot.com

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0