TVminnen


Rädda Joppe (död eller levande)Nu tänkte jag skriva om 80-tals klassikern Rädda Joppe. En TV-serie som skrevs ut av Gunnel Linde (författaren till Den vita stenen).
Det handlar om Ola som bor tillsammans med sin mamma. Ola har ett favoritgosedjur som heter Joppe (föreställandes en mullvad). I Varje avsnitt försvinner Joppe men han återfinns alltid på ett eller annat...jaja ni fattar.
Alltså alla har väl sett Rädda Joppe, herregud. Har man sett Den vita stenen så har man också sett Rädda Joppe. Men i alla fall, meningen med detta inlägg är väl att jag ska reflektera lite kring Rädda Joppe.
Alla eller de flesta kan nog känna igen kärleken som Ola känner till sitt gosedjur Joppe. Jag hade en trasa jag inte ville bli av med när jag var liten och idag är min bästa ägodel ett armband till exempel. En såndär grej ni vet som betyder allt, man skulle nästan hellre offra sitt eget liv än att den grejen försvann.
Något jag är fascinerad av är hur berörd man blir ut av Rädda Joppe. Alltså man vet ju att Joppe alltid kommer tillbaka i varje avsnitt men ändå så känns det lika jobbigt varje gång när Ola tappar bort honom. Joppe måste räddas varje avsnitt, det spelar ingen roll om han kommer hem död eller levande. Lyckligtvis så verkar det som att Joppe kommer hem helt oskadd i varje avsnitt men så är han ju också ett gosedjur.

2011-10-04 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: DONKEN- Vince & Doas Morsa

oo, jag måste erkänna en sak. jag avskydde det programmet. haha! Kanske var jag för gammal när jag tittade på det (jag tittade inte, jag gick oftast iväg, på den tiden man inte zappade vidare..)

men nääe. jag tyckte han var en gnällig onge.

aa jag vet inte, jag gillade inte det alls iaf. :Psen att jag själv var en gnällig onge, är ju en annan sak, försatås.. hahaha! :Ptack! :D får hoppas det ger massa med, folk går ju förbi där hela tiden, NÅN borde ju gå in o säga att DEN vill jag ha. :P

pöss!

2011-10-04 @ 23:17:15
URL: http://donkens.blogg.se/
Postat av: anna

den serien glömmer man aldrig;)

2011-10-05 @ 20:40:10
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0