TVminnen


Lotta på tåget

Kanske det mest roligaste Astrid Lindgren avsnittet någonsin är när Lotta åker tåg. Äntligen är det sommar och mamma, Lotta, Jonas och Mia ska åka tåg till mormor och morfar som bor långt borta på landet. Pappa blir kvar i stan en stund till eftersom han ska arbeta. Mamma ska alltså åka tåg själv med de tre barnen i ungefär en hel dag, vilket är lättare sagt än gjort.
 

Mia och Jonas sitter och flummar åt en farbror som har en vårta på hakan.Lotta klistrar fast prickig korv på fönsterrutorna med teorin att de klistrar fast mycket bättre än köttbullarna.


Lotta hotar med att försvinna bort från kupén om inte mamma läser boken om och om igen.


Mia och Jonas testar gränserna och hoppar av tåget vid en station vilket gör mamma riktigt upprörd och orolig. Hennes två äldsta barn har ju försvunnit. Precis när tåget ska nödstannas så visar det sig att Mia och Jonas hann hoppa på tåget igen, i sista sekunden innan det gick. De går tillbaka till sina platser men då är ju Lotta försvunnen. Kvar är endast prickig korven på fönsterrutorna. Lotta underhåller samtidigt några gubbar från någonstans i Sverige. Till slut när de tre barnen äntligen är samlade så informerar mamma om att det kommer ta lång tid innan hon vågar sätta sig på ett tåg ensam tillsammans med dem igen.

Jag förstår mammans frustration i det här, barn är inte alltid lätta att ta hand om. Samtidigt så gjorde jag och min lillebror nåt liknande när vi var små när vi åkte tåg tillsammans med våran mamma. Det skulle ta lång tid innan hon skulle åka tåg med oss igen för vi kunde ju inte uppföra oss. Vi flamsade, kunde inte sitta stilla och var allmänt jobbiga (enligt mig själv). Men sååå roligt vi hade det också.

2011-10-31 @ 18:00:00 Astrid Lindgren Permalink


Kommentarer
Postat av: DONKEN- Vince & Doas Morsa

ja jisses, tre ungar ensam på ett tåg. vetfan om jag hade vågat ens tänka tanken. :P

tre busiga ungar dessutom! ;)

Är den mamman samma mamma som är i greveholm? ser ut så.. men då borde det (lotta) vara ganska nyinspelat för hon ser ju ut o vara i samma ålder som greveholm, haha :Pjajamän jag har svarat på mailet. :P men inte gjort grejen än dock.

ska klura på det ikväll. :P

2011-10-31 @ 18:52:08
URL: http://donkens.blogg.se/
Postat av: Patricia♡

Genast fick jag lust att stoppa i Lotta i Dvd:n - tack:) haha

2011-11-01 @ 18:14:53
URL: http://patriciac.blogg.se/
Postat av: MaryCaroline

Hm, jag känner inte igen allt det där från Lotta-filmen. Jag känner bara igen det fram till du berättar om att korven klibbar fast bättre än köttbullarna :P :D Kanske inte är med på VHS-versionen jag har.

2011-11-02 @ 00:27:47
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: Patricia♡

sv: Alla astrid Lindgren böcker/filmer har sin charm. Pojkvännen stoppade faktiskt i Mio min Mio i dvd:n här om kvällen. :)

2011-11-02 @ 12:36:30
URL: http://patriciac.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0