TVminnen


Ibland granskas fel personer

För det första fattar jag inte varför blogg.se aldrig kan börja med att man får välja flera kategorier till ett och samma inlägg?!
I alla fall så tänkte jag i detta inlägg ta upp den nya granskningen på Pär Johansson (ni vet han som startade Glada-Hudik teatern). Det har nu kommit fram att han tjänar flera flera miljoner kronor medans skådespelarna inte alls tjänar särskilt mycket på föreställningarna i Glada-Hudik teatern .
Ja, vad ska man säga om detta?! Jag tycker att de har granskat fel person den här gången. Det är väl klart att han tjänar mer som är chef över allting än hans anställda gör. Finns det någon arbetsplats där de anställda tjänar lika mycket som sin chef? Typ, nej!
Det finns så många andra personer att granska före man trampar på en sån person som Pär Johansson. Han har ju lyckats förändrat hela Sveriges syn på dem funktionshindrade. För ärligt talat skulle många i vårat land fortfarande tycka att det var konstigt med dessa människor som klarar av att spela teater, att en film som Hur många lingon finns det i världen kunde skapas och att ICA-Jerry praktiserade på ICA-reklamerna om det inte redan hade bevisats.
Pär Johansson har kämpat i flera flera år för ett jämställare Sverige, för att alla ska få ha chans att ta plats i vårat samhälle oavsett vem man är, hur man ser ut och varifrån man kommer. Jag tror inte han utnyttjar sin ställning, jag tror snarare att han brinner för sin sak.
Det är precis som när som varje gång Ingvar Kamprad ska granskas, lika töntigt varje gång. Klart att grundraren till IKEA är rik och vi har mycket att tacka honom för. Vad skulle Sverige vara utan IKEA? Lägg energin på annat tycker jag.
Det är helt klart att vem som än i världen råkar vara rik kommer alltid att dömas ut av någon, vad han/hon än har gjort. Det sticker nämligen enormt mycket i ögonen på vissa när det gäller rika personer och då tar man inte hänsyn till hur mycket värd personen är sina pengar, man bara dömer personen just för att den är rik.

2011-10-14 @ 15:00:00 Sånt som gör mig arg Permalink


Kommentarer
Postat av: Kajsa

Håller som vanligt med dig Amanda.

Pär Johansson har, och har haft sen barnsben, en varm och kärleksfull människosyn. Det kan jag intyga eftersom jag känt honom sen han var mycket ung. Han spelade fotboll i "vårt" GIF-lag och var bl.a med oss till Rom på träningsläger. Vi träffade många pojkar under alla de åren vi höll på med fotbollen.

Pär hör till dom vi minns väl.

2011-10-15 @ 06:47:36
URL: http://kajsabblogg.blogspot.com
Postat av: Ellen

Håller med dig. Så himla tråkigt..

2011-10-16 @ 16:15:19
URL: http://ttypisktellen.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0