TVminnen


Anki och Pytte

Idag tänkte jag skriva om min absoluta favoritanka, nämligen Anki.
Jag älskar verkligen Anki, trots att jag var ganska så stor första gången hon och hennes kompis Pytte gjorde TV-debut. Anki är charmig, rolig och lite kaxig. Det är trots allt inte så konstigt att ankan har fått en massa priser, hyllningar och beröm över hela norden. Anki är en sådan anka som är med sin tid och har därför klarat sig rätt bra med enbart ros. Hade Anki däremot gjort TV-debut på 60-talet kan jag garantera att hon hade fått en hel del ris. En uppkäftig anka som lär barn en massa dumheter hade hon varit då. Men Anki hade turen att vara med sin tid.
Pippi Långstrump var inte riktigt med sin tid som bokdebutant och TV-debutant. Då störde man sig på hur ungen betedde sig mot vuxna framför allt. Pippi var före sin tid. Men nu är vår kära Pippi Långstrump plötsligt lite efter sin tid, ja ni vet det där med att pappan är negerkung är ju inte så populärt idag.
Det jag i alla fall vill ha sagt med detta är att jag faktiskt är lite fascinerad av hur barnprogram kan tolkas beroende på vilken tid vi befinner oss i. Det gäller att få in rätt barnprogram på rätt årtionde och älskade Anki och Pytte lyckades med det så det är bara att gratulera för det är ett riktigt bra barnprogram.

2011-10-20 @ 06:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0