TVminnen


Andra Avenyn

Idag tänkte jag skriva om kanske Sveriges sämsta såpa någonsin; Andra Avenyn.
Såpoperan hade haft sin tid i Sverige och dokusåpan hade tagit plats i våran TV-soffa. Så kom SVT helt plötsligt på att man skulle göra en ny serie från skaparna av Tre kronor och Rederiet bland annat, då föddes alltså Andra Avenyn.
Andra Avenyn handlar om några ungdomar och deras föräldrar som bor i Sveriges näst största stad Göteborg. Det handlar om deras vardag och deras problem. Kriminalitet, kärlek, hat, sorg, glädje, ja typ sånt som alla såpor har handlat om.

Jag som alltid har varit en trogen såpanörd gav Andra Avenyn en ärlig chans i ungefär ett år. Varför gjorde jag det kan man fundera över nu?! Det är nog utan att överdriva kanske det sämsta skit jag någonsin sett. Skådespeleriet var extremt dåligt och rollkaraktärerna var tråkiga plus att allting var så överdrivet hela tiden. Det absolut värsta var nog ändå hur dåligt gjord såpan var av själva manusförfattarna. På SVT:s hemsida hade Andra Avenyn en egen liten sida och där stod det en massa fakta om rollkaraktärerna så att man skulle lära känna dessa MEN felet var ju bara att det var jätte mycket som inte stämde. Till exempel så stod det att karaktären Liv hade jätte många syskon, ja det stod till och med deras namn. Det var ju bara det att i själva serien hade hon inga syskon alls, hon var ensambarn (bortsett från en syster som hade gått bort). Jag minns att jag blev så sjukt irriterad över detta att jag skrev till SVT och klagade. De svarade något med; "Oj! Tack för din upplysning. Ja, det måste vi ju genast ändra." Så sjukt dåligt SVT. Andra Avenyn hamnar enligt mig allra, allra längst ner på botten.


En bra skådespelare som var med var dock Alicia Vikander. Hon måste ha hamnat fel när hon var med där. Hon är ju så grymt snygg också.

2011-10-23 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

Har aldrig sett det

2011-10-23 @ 19:31:52
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Emelie

Älskar andra avenyn! :D

2011-10-23 @ 19:47:23
URL: http://taas.blogg.se/
Postat av: MaryCaroline

Jag älskade den serien! :P :D Följde den slaviskt, haha. Men det där med hemsidan hade jag inte sett, gud vad klantigt! Oproffsigt värre.

2011-10-23 @ 21:09:20
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Jag ÄLSKAR andra avenyn. Har kollat på 60 avsnitt på en vecka nu, hahaahaha :D

2011-10-23 @ 21:12:21
URL: http://storyofaheart.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Jag gillade de första säsongerna av Andra Avenyn, sen blev serien för tjatig. Att man dessutom skulle sitta bänkad framför teven varje kväll (bortsett från helgen) gjorde att jag tröttnade ganska direkt.Jag håller med dig om Alicia Vikander.Svar: Tack snälla! Blir himla glad för att du gillar mina senaste kort så mycket. Stort tack!Tänkte du se seriestarten på SVT1 ikväll? Kl. 21 sänds en ny serie, Anno 1790. Jag tänkte i alla fall kolla om det är något att se. :)

Kram

2011-10-24 @ 20:58:49
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Postat av: Linnea

sv: ja Sundsvall! :D har aldrig varit så långt norrut i Sverige, hehe. (a)Har förresten sett klart första säsongen av Andra Avenyn nu, haha. Och Liv har ju visst syskon, eller halvsyskon, men hennes mamma har ju barn med sin afrikanske man :) Du är duktigt på att uppdatera din blogg förresten, det är jättekul att det finns så mycket att läsa :D :D

2011-10-28 @ 23:37:47
URL: http://storyofaheart.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0