Lotta på tåget

Kanske det mest roligaste Astrid Lindgren avsnittet någonsin är när Lotta åker tåg. Äntligen är det sommar och mamma, Lotta, Jonas och Mia ska åka tåg till mormor och morfar som bor långt borta på landet. Pappa blir kvar i stan en stund till eftersom han ska arbeta. Mamma ska alltså åka tåg själv med de tre barnen i ungefär en hel dag, vilket är lättare sagt än gjort.
 

Mia och Jonas sitter och flummar åt en farbror som har en vårta på hakan.Lotta klistrar fast prickig korv på fönsterrutorna med teorin att de klistrar fast mycket bättre än köttbullarna.


Lotta hotar med att försvinna bort från kupén om inte mamma läser boken om och om igen.


Mia och Jonas testar gränserna och hoppar av tåget vid en station vilket gör mamma riktigt upprörd och orolig. Hennes två äldsta barn har ju försvunnit. Precis när tåget ska nödstannas så visar det sig att Mia och Jonas hann hoppa på tåget igen, i sista sekunden innan det gick. De går tillbaka till sina platser men då är ju Lotta försvunnen. Kvar är endast prickig korven på fönsterrutorna. Lotta underhåller samtidigt några gubbar från någonstans i Sverige. Till slut när de tre barnen äntligen är samlade så informerar mamma om att det kommer ta lång tid innan hon vågar sätta sig på ett tåg ensam tillsammans med dem igen.

Jag förstår mammans frustration i det här, barn är inte alltid lätta att ta hand om. Samtidigt så gjorde jag och min lillebror nåt liknande när vi var små när vi åkte tåg tillsammans med våran mamma. Det skulle ta lång tid innan hon skulle åka tåg med oss igen för vi kunde ju inte uppföra oss. Vi flamsade, kunde inte sitta stilla och var allmänt jobbiga (enligt mig själv). Men sååå roligt vi hade det också.


Alfons Åberg

Idag tänkte jag ta upp våran kära Alfons Åberg. Om man gör en liten bubbelteckning ut av Alfons så skulle det kunna se ut ungefär såhär:


P.S

Kommer ni ihåg de där korta veckofilmerna som gick i SVT och kallades för P.S? Det handlade alltid om tonåringar som hade problem, ja vanliga tonårsproblem.
Ätstörningar, kärlek, föräldrar, syskon, skola, alkohol, kompisar med mera. Tro vad alla dessa problem skulle handla om idag om man gjorde nya såna P.S-program?! Antagligen är svaret ätstörningar, kärlek, föräldrar, syskon, skola, alkohol, kompisar med mera på även 2010-talets filmer. För det är ju så att tiderna förändras men ändå så fortsätter vi människor att ha samma problem konstigt nog. Även om det är 1950-tal, 1960-tal, 1970-tal, 1990-tal, 2010-tal så förändras aldrig vissa saker. Till exempel finns det massor av barn och ungdomar över hela landet som har ont i magen idag för att de ska tillbaka till skolan imorgon till en ny helvetesdag precis som det gjorde för 50 år sedan.


"Danne och Vickan"

Hahaha! Alltså jag dör lite grann varenda gång jag ser det här klippet. Även Änglagårdstämning när de kommer fram till Ockelbo.
 


Alla älskar Raymond


Alla älskar Raymond (Everybody Loves Raymond) är en amerikansk komedi-sitcom-serie som spelades in i slutet av 90-talet till några år framåt på 00-talet. Serien handlar om Raymond som alla av någon anledning älskar. Hans fru Debra såklart, hans dotter, hans tvillingsöner, hans mamma, hans pappa och hans bror.
Raymond bor tillsammans med Debra och deras gemensamma barn men eftersom alla älskar Raymond så är ständigt hans far, mor och bror hack i hälarna på honom. Raymond får med andra ord aldrig vara ifred.
Det här är en bra serie med bra skådespelare men jag håller på bli tokig varenda gång jag ser ett avsnitt. Hans föräldrar är ju bara för mycket och Raymond är en stor mes som aldrig vågar säga ifrån. Inte nog med att de lägger sig i varenda liten grej som Raymond gör så lägger de sig i allt som även Debra gör. Om jag vore Debra så skulle jag ta ut skilsmässa på en gång för palla att vara gift med en sådan mesig kille. Raymonds bror Robert är ju också ofta där och stör men han tycker jag faktiskt mest bara synd om. Robert har antagligen någon bokstav som gör att han får problem i många vardagliga situationer och då måste såklart hans bror Raymond hjälpa honom i dessa situationer.
Jag lider med Debra som ändå försöker ha ett sånt normalt familjeliv som det går fast alltid resten av släkten lägger sig i allting. Debra är till skillnad mot Raymond ingen mes vilket gör att hon ofta får ta tag i och klara upp deras oönskade familjesituationer.
Ja, det är inte lätt att alltid vara gift med Raymond som alla älskar.

Raymond spelas av skådespelaren Ray Romano.


Jungfru Alva

En vuxen person jag ofta funderar över i Astrid Lindgren sagorna är Alva. Alva som arbetar som jungfru hemma hos familjen Engström bestående av pappa Jonas som är chefredaktör på en tidning, mamma Kajsa som är hemmafru, barnen Margareta (Madicken), Elisabeth (Lisabeth) och deras bra mycket yngre lillasyster som likt modern i huset bär namnet Kajsa.
Vi vet ju alla att Astrid Lindgrens böcker först och främst är skrivna för barn där man också inriktar sig mest på barnens liv men det känns ibland som att det finns en hemlig historia bakom alla de vuxna rollkaraktärerna som vi aldrig får veta av i böckerna samt filmerna men som ändå Astrid hela tiden visste om. Hur var till exempel Alvas historia? Hur var Alvas liv?
 

Alva är en sådan vuxen person som nog alla barn önskar att de kände. Hur dum man än har varit och vilka problem man än har så finns Alva där för en och ställer upp. Hon curlar inte med barnen men hon har det där lilla extra som gör att man som liten person inte kan låta bli att älska henne. Alva är som många andra Astrid Lindgren figurer före sin egen tid. Hon förstod att barnen behövde tid och kärlek. Hon var för likarätt och en stark motståndare mot barnaga. Familjen Engström tyckte såklart väldigt mycket om Alva och lät henne göra saker som inte tjänstefolk var fina nog att göra i början av förra sekelskiftet. Alva var dessutom väldigt förälskad i stadens sotare men han var redan gift och hade fem barn. Dock flirtades det lite då och då emellan Alva och sotaren.

Så hur gick det sen då för Alva? Hade hon redan eller inledde hon en kärleksaffär med stadens sotare? Fick hon ett oäkta barn där fadern okänd var ingen mindre än sotaren själv? Lämnade sotaren sin fru och sina fem barn för Alva? Kom Alva över sin förälskelse till sotaren och träffade sitt livs stora kärlek som hon gifte sig med och fick barn tillsammans med? Stannade hon kvar och arbetade hos familjen Engström tills hon blev gammal och gråhårig och levde resten av sitt liv helt ensamstående utan barn? Sa hon upp sig hos Engströms och skaffade en helt ny karriär som till exempel politiker?
Ja, vem vet vad som egentligen hände med Alva?! Vi får nog alla skapa oss våran egna lilla tro om Jungfru Alvas liv.

Alva i Madickenfilmerna spelade av skådespelerskan Lis Nilheim.


Tre kronor

Så har jag äntligen kommit fram till att skriva om såpornas såpa nämligen; Tre kronor.
Tre kronor hade allt som en såpopera skulle ha (eller dramaserie om man hellre vill säga det).

Kärlek,

hat,

pengar,

lycka,
 
död,

födsel,


psykfall, övernaturlighet, utomjordingsatmosfär....

Ehh, ja såpan spårade ju tyvärr ur de sista säsongerna.
Tre kronor var en svensk 90-tals-såpa som gick i 123 delar. Det handlade om en massa familjer som bodde i den lilla förorten Mälarviken. Först var det ett hyfsat lugnt område med lyckliga familjer men efter endast en säsong hade hade hela Mälarviken vänt sig upp och ner till det sämre.
Några av de populäraste rollkaraktärerna vi fick lära oss att känna i Tre kronor var bland andra; Klimax, Bimbo, Mimmi, Reine, Birgitta Wästberg, Sten Frisk, Tanja och Abby med flera.
Här fick många av oss för första gången bekanta oss med till exempel; Sanna Bråding, Johanna Sällström, Noomi Rapace med flera.
Tre kronor var nog den första så kallade vuxenserien som jag riktigt fastnade för. Jag minns till och med att jag döpte någon slags docka till Lisen efter Birgitta Wästbergs dotter. Herregud, redan TV-beroende på den tiden.
I alla fall så är Tre kronor en svensk TV-klassiker som alla borde se igenom minst en gång i livet fast endast till och med säsong 6 då om man inte vill minnas serien som något bra som totalt spårade ur och blev...jätte dåligt.

Solsidan är tillbaka - igen och igen och igen


Japp så är det! Solsidan kommer tillbaka med en tredje säsong snart, sedan blir det en fjärde och sedan en femte säsong tills vidare.
TV4 har alltså beslutat att spela in tre hela säsonger till ut av Solsidan. Man satsar stort. Dock är det ju kanske lite förståligt när Solsidan är 00-talets populäraste samt mest sedda svenska humorprogram.


Sen kväll med Luuk


Kristian Luuk i Sen kväll med Luuk.
Då känns det helt plötsligt dags att skapa ett inlägg om den gamla talkshowen; Sen kväll med Luuk. Sen kväll med Luuk var ett TV-program som gick under slutet av 90-talet och i början av 00-talet. Det var i detta program de flesta av oss fick sin första relation till Kristian Luuk, Papi Raul, Dan Bäckman eller kanske till och med Felix Herngren. För visst minns man de små speciella stunderna med Dan Bäckman, Arga leken, veckans brev och alla musikuppträdanden av artister från hela världen?!
I sen kväll med Luuk hann vi se många stora världsstjärnor som till exempel; Alanis Morissette, Bruce Springsteen, Whitney Houston, Madonna med flera. Även svenska stora stjärnor som; Margaretha Krook, Monica Zetterlund, Dilba och Meja kunde vi se där.
Sen kväll med Luuk är utan tvekan en toppare på talkshows-listorna inom svensk television.


Grymmast.blogg.se

Alltså jag tror jag har hittat min absoluta favoritblogg av endast en slump. Roligare blogg har jag aldrig läst. Jag måste säga att den bloggen är till och med bättre än min egen, ja så är det faktiskt.
Problemet är bara att den bloggen är helt inaktiv så det är ju väldigt, väldigt tråkigt då. Men jag snodde ett inlägg ändå och hoppas att ägaren till den inaktiva bloggen samtycker till det.
Gå in på http://grymmast.blogg.se och kika ni också. Bloggen förtjänar sitt namn kan jag lova. Jag valde att plocka ut ett inlägg som heter Kalle och hans hemlighet.

 

Kalle och hans hemlighet.Kalle Anka har aldrig någonsin ägt ett bar byxor än mindre haft några på sig. Kalle Anka är en hane.

På en hane som strövar runt fritt utan byxor borde man rimligtvis få en liten skymt av en kebas. Det har jag aldrig sett på Kalle. Så var fan har Kalle gjort av sin kebas?

Jag hörde mig för med klåparna på 118100, som så många gånger förr.

"Eftersom att Kalle Anka är en andfågel så saknar han yttre könsorgan, därför syns det inte även fast han inte bär byxor. Vi skulle tro att hans könsorgan är av medellängd för ankor. Ha en fortsatt trevlig natt!"

Sådärja, där har ni ännu en grej att slippa ligga sömnlös över på nätterna.

Disneyfilmer


NrTitelOriginaltitelÅr
1 Snövit och de sju dvärgarna Snow White and the Seven Dwarfs 1937
2 Pinocchio Pinocchio 1940
3 Fantasia Fantasia 1940
4 Dumbo Dumbo 1941
5 Bambi Bambi 1942
6 Kalle Anka och Långben i Sydamerika Saludos Amigos 1943
7 Tre Caballeros – Kalle Anka i Latinamerika The Three Caballeros 1945
8 Spela för mig Make Mine Music 1946
9 Pank och fågelfri Fun and fancy free 1947
10 Jag spelar för dig Melody Time 1948
11 Det susar i säven och Ichabods äventyr The Adventures of Ichabod and Mr Toad 1949
12 Askungen Cinderella 1950
13 Alice i Underlandet Alice in Wonderland 1951
14 Peter Pan Peter Pan 1953
15 Lady och Lufsen Lady and the Tramp 1955
16 Törnrosa Sleeping Beauty 1959
17 Pongo och de 101 dalmatinerna One Hundred and One Dalmatians 1961
18 Svärdet i stenen The Sword in the Stone 1963
19 Djungelboken The Jungle Book 1967
20 Aristocats Aristocats 1970
21 Robin Hood Robin Hood 1973
22 Filmen om Nalle Puh The Many Adventures of Winnie the Pooh 1977
23 Bernard och Bianca The Rescuers 1977
24 Micke och Molle The Fox and the Hound 1981
25 Taran och den magiska kitteln The Black Cauldron 1985
26 Mästerdetektiven Basil Mus The Great Mouse Detective 1986
27 Oliver & gänget Oliver & Company 1988
28 Den lilla sjöjungfrun The Little Mermaid 1989
29 Bernard och Bianca i Australien The Rescuers Down Under 1990
30 Skönheten och Odjuret Beauty and the Beast 1991
31 Aladdin Aladdin 1992
32 Lejonkungen The Lion King 1994
33 Pocahontas Pocahontas 1995
34 Ringaren i Notre Dame The Hunchback of Notre Dame 1996
35 Herkules Hercules 1997
36 Mulan Mulan 1998
37 Tarzan Tarzan 1999
38 Fantasia 2000 Fantasia 2000 1999
39 Kejsarens nya stil The Emperor's New Groove 2000
40 Atlantis - En försvunnen värld Atlantis, the lost Empire 2001
41 Lilo & Stitch Lilo & Stitch 2002
42 Skattkammarplaneten The Treasure Planet 2002
43 Björnbröder Brother Bear 2003
44 Kogänget Home on the Range 2004
45 Lilla kycklingen Chicken Little 2005
46 Vilddjuren The Wild 2006
47 Familjen Robinson Meet the Robinsons 2007
48 Bolt Bolt 2008
49 Prinsessan och grodan The Princess and the Frog 2009
50 Trassel Tangled 2010
51 Nalle Puhs film - Nya äventyr i Sjumilaskogen Winnie the Pooh 2011

* Kom någon Disneyklassiker ut året då du föddes?
* Vilken är din favorit ut av dessa Disneyfilmer?
* Finns det någon film du alltid har haft lite extra svårt för?

- Den lilla sjöjungfrun kom ut samma år då jag föddes.
- Min favorit är nog och förblir Ringaren i Notre Dame.
- Jag måste ärligt talat erkänna att jag alltid har haft lite extra svårt för Aladdin.

TV-citat testJag har gjort ännu ett webbtest på Expressens hemsida för att testa mina kunskaper om TV-citat. Inte alla rätt denna gången heller men vill ni också testa detta så klicka på den lilla bilden ovanför texten.


Solfilmen

Alltså, vet egentligen inte om jag borde skriva det här MEN den här filmen grinade min mamma åt när hon var liten, på 60-talet. Tror dessutom att hon fortfarande tycker att den är lite läskig.
Ursäkta mig men vart är det läskiga?!

 


Mode att klä sig som Disneydjuren

Det är viktigt att man följer modet tycker vissa och vill du veta hur man gör det så är det bara att titta på Disneydjuren.


Leona Lewis
 VS
 DumboPonga och Perdita
VS
Kate Winslet, Susan Sarandon och Doutzen KroesSolange Knowles
VS
DuchessKaa och Sir Väs
VS
Courteney Cox


Ja, då är det bara ut och shoppa då!


Dagens namn

När jag funderar över ett udda TV-program som jag kan skriva om idag så bara helt plötsligt flippar det upp där i huvudet, nämligen; Dagens namn.
Dagens namn var ett TV-program som gick varje dag under typ ett år. Kanske en av världens kortaste TV-program eftersom Dagens namn endast var en minut lång. Det handlade om dagens namn, ja alltså vilka namn som hade sin dag just den dagen, namnsdag med andra ord. Av någon anledning blev detta enminutersprogram väldigt populärt i alla fall i min TV-soffa. Men gud vilket tråkigt program att skriva om...
I alla fall när jag nu ändå är på G så kan jag ju ta upp vilka som har namnsdag idag. Det är inga mindre än Evert och Eilert. Vad trött jag blir, när ska de egentligen ta bort namn som ingen längre heter?! Vem heter egentligen Eilert idag? Känner jag nån Eilert? Nej! Känner du nån Eilert? Nej, jag tänkte väl det.


Fler Pippi sånger


*Klicka på bilden.*


Arthurs sång


Andra Avenyn

Idag tänkte jag skriva om kanske Sveriges sämsta såpa någonsin; Andra Avenyn.
Såpoperan hade haft sin tid i Sverige och dokusåpan hade tagit plats i våran TV-soffa. Så kom SVT helt plötsligt på att man skulle göra en ny serie från skaparna av Tre kronor och Rederiet bland annat, då föddes alltså Andra Avenyn.
Andra Avenyn handlar om några ungdomar och deras föräldrar som bor i Sveriges näst största stad Göteborg. Det handlar om deras vardag och deras problem. Kriminalitet, kärlek, hat, sorg, glädje, ja typ sånt som alla såpor har handlat om.

Jag som alltid har varit en trogen såpanörd gav Andra Avenyn en ärlig chans i ungefär ett år. Varför gjorde jag det kan man fundera över nu?! Det är nog utan att överdriva kanske det sämsta skit jag någonsin sett. Skådespeleriet var extremt dåligt och rollkaraktärerna var tråkiga plus att allting var så överdrivet hela tiden. Det absolut värsta var nog ändå hur dåligt gjord såpan var av själva manusförfattarna. På SVT:s hemsida hade Andra Avenyn en egen liten sida och där stod det en massa fakta om rollkaraktärerna så att man skulle lära känna dessa MEN felet var ju bara att det var jätte mycket som inte stämde. Till exempel så stod det att karaktären Liv hade jätte många syskon, ja det stod till och med deras namn. Det var ju bara det att i själva serien hade hon inga syskon alls, hon var ensambarn (bortsett från en syster som hade gått bort). Jag minns att jag blev så sjukt irriterad över detta att jag skrev till SVT och klagade. De svarade något med; "Oj! Tack för din upplysning. Ja, det måste vi ju genast ändra." Så sjukt dåligt SVT. Andra Avenyn hamnar enligt mig allra, allra längst ner på botten.


En bra skådespelare som var med var dock Alicia Vikander. Hon måste ha hamnat fel när hon var med där. Hon är ju så grymt snygg också.


Bananer i pyjamas

Nu tänkte jag ta upp ett australiensiskt ganska välkänt speciellt barnprogram, nämligen; Bananer i Pyjamas (Bananas in pyjamas).
Det handlar om två stycken bananer som hela dagarna går runt i en vitblå randig pyjamas. Bananerna är identiskt lika varandra och kallar sig för B1 och B2 (antagligen står det för Banan1 och Banan2). B1 och B2 har i alla fall tre stycken björnkompisar som de älskar att busa tillsammans med. Sen finns ju också Herr Mus som äger en affär och som är lite opålitlig ibland.Vad ska man säga om detta?! Ja, jag älskade Bananer i pyjamas som liten. Blev tvungen att se ett avsnitt nu också för att få mig lite dejavu. Visst är det fortfarande väldigt sött och jag förstår att jag älskade de där bananerna men F vad björnarna är korkade. Visst är de söta men de är ju också helt väcka. Fast egentligen är ju inte Herr Mus och bananerna så smarta heller. Fast samtidigt, vad kan man förvänta sig av två bananer liksom?! Man tänker ju ändå att musen och björnarna ska ha lite mer att tänka med.

B2: "Tänker du på samma sak som jag B1?" B1: "Ja, jag tror det B2!"

För att komma till ett liknande inlägg, klicka då [HÄR].


Fredagsmys


Tyckte den här passade bra idag då det är fredag och allt.*

De tre vännerna och Jerry

Nu ska jag skriva om ett svenskt tecknat barnprogram, nämligen De tre vännerna och Jerry.
Thomas, Erik och Frank är bästa vänner (eller vad man ska kalla det), de går i samma klass. En dag börjar en osäker kille i klassen som heter Jerry. Frank som är ledaren i klassen bestämmer sig för att utnyttja Jerrys svagheter och ge honom en massa svåra uppdrag för att han ska få chansen att komma in i klassen.
Alltså egentligen är detta en rätt tragisk tecknad serie men på nåt sätt så har den sin charm och det är en av få tecknade serier jag faktiskt gillar och tycker är lite rolig.
Franks kusin Linda som också går i den omtalande klassen är tjej number one i skolan. Frank är kär i Linda, ja fast de är kusiner (känns normalt). Precis som Frank utnyttjar Jerry utnyttjar Linda Frank. Oftast är det Jerry som får hjälpa Frank för att han ska hjälpa Linda....ja, ni fattar kanske.
I alla fall så är detta en rätt bra serie som jag skrev tidigare, lite för grova ord och grova händelser kanske men samtidigt ingenting som inte dagens barn redan har hört och sett.

By the way så är inte De tre vännerna och Jerrys skolfoto helt klart med namn ännu, så om ni kan; Hjälp till med skolfotot. [Klicka här!]


Svenska TV-serier testJag har gjort ett webbtest på Expressens hemsida för att testa mina kunskaper om svenska TV-serier. Jag hade inte alla rätt så vi behöver inte gå in djupare på det. Men vill ni också testa era kunskaper inom svensk TV så klicka på bilden ovan.


Vår egna partysessaJa, hon kanske är en "lockstar" men jag är trött på att våra skattepengar går till den här bruden som endast ägnar sig åt att gå på Hollywood-premiärer. Dessutom får media henne att framstå som att vi ska vara stolta över att hon gör det?! Hon har lämnat Sverige och har nu bosatt sig i USA men vi ska fortfarande betala alla hennes Diorväskor, Pradaklänningar och allt vad det är. Sånt gör mig lite arg!


Anki och Pytte

Idag tänkte jag skriva om min absoluta favoritanka, nämligen Anki.
Jag älskar verkligen Anki, trots att jag var ganska så stor första gången hon och hennes kompis Pytte gjorde TV-debut. Anki är charmig, rolig och lite kaxig. Det är trots allt inte så konstigt att ankan har fått en massa priser, hyllningar och beröm över hela norden. Anki är en sådan anka som är med sin tid och har därför klarat sig rätt bra med enbart ros. Hade Anki däremot gjort TV-debut på 60-talet kan jag garantera att hon hade fått en hel del ris. En uppkäftig anka som lär barn en massa dumheter hade hon varit då. Men Anki hade turen att vara med sin tid.
Pippi Långstrump var inte riktigt med sin tid som bokdebutant och TV-debutant. Då störde man sig på hur ungen betedde sig mot vuxna framför allt. Pippi var före sin tid. Men nu är vår kära Pippi Långstrump plötsligt lite efter sin tid, ja ni vet det där med att pappan är negerkung är ju inte så populärt idag.
Det jag i alla fall vill ha sagt med detta är att jag faktiskt är lite fascinerad av hur barnprogram kan tolkas beroende på vilken tid vi befinner oss i. Det gäller att få in rätt barnprogram på rätt årtionde och älskade Anki och Pytte lyckades med det så det är bara att gratulera för det är ett riktigt bra barnprogram.


Trailern för Hellenius hörna


Snälla! Låt det vara tillåtet att tycka detta är roligt.


Bra säkerhet kanal 5Vissa program man kan se på kanal 5:s webbtv måste man vara minst 18 år för att få se. Då kommer en fråga upp innan man ska se programmet om man verkligen är 18 år. Jag antar att om man är under 18 år och vill se ett videoklipp man måste vara 18 år för att se så klickar man nej på denna fråga, eller hur?!


Vera med flera

I början av 2000-talet sändes ett barnprogram på SVT som hette Vera med flera. Eftersom jag var ganska så gammal då så såg jag inte särskilt mycket på barnprogram. Jag hade dock en flera år yngre kusin som brukade titta på det och hon tyckte det var sååå bra (minns ej vilken kusin det var) men i alla fall så blev jag intresserad av det när hon sa att det handlade om en tjej som inte pratade. En liten tjej som pratvägrade alltså på grund av att hennes mamma arbetade så mycket. 
Tyckte det lät ganska så lockande att jag gav det en chans, tänkte att hon kunde ju inte vara helt stum, men nära inpå var hon det ja. Det var ganska fascinerande att se hur man klarar av en vardag måndag till söndag 24-7 utan att prata med någon. Dock fanns det ett undantag, hennes bästis. Bästisen pratade hon normalt med men alla andra sa hon inte ett ord till. Hon glömde aldrig av sig heller.
Grymt bra barnprogram faktiskt och annorlunda. Sevärt - ja.

Som Vera ser vi en tjej som heter Klara Höök.

Med och utan smink

Vilken skillnad det kan bli på vissa personer med och utan smink.
Titta bara!

*Debra Messing

Med smink

Utan smink

*Teri Hatcher

Med smink

Utan smink

*Julia Roberts

Med smink

Utan smink

*Pamela Anderson

Med smink

Utan smink

*Calista Flockhart

Med smink

Utan smink

*Madonna

Med smink

Utan smink

En bok för dig

Kommer ni ihåg det där barnprogrammet En bok för dig? Det gick i början av 90-talet och varje avsnitt var ungefär fem minuter långt. Handlingen var egentligen rätt enkel; Ett barn tittade i en bok som en vuxenröst läste ur.
Känslan man hade varje gång det var en bok man kände igen eller ännu bättre när man till och med hade boken. Ja, den känslan går ju knappast att beskriva. Jag tyckte dock alltid att introt var väldigt jobbigt eftersom det ramlade ner en massa böcker och jag tänkte alltid att det skulle bli så jobbigt sedan för alla de där barnen att plocka upp böckerna.
Alltså varför finns det så lite såna barnprogram idag? Jag tror att barn skulle må bra av ut av fler lite lugnare program och inte bara flash-pang-boom-program.

Pricken var en ut av mina favoritböcker som liten.


3

Har ni tänkt vad mycket det finns med 3?

* 3 små grisar -

* 3 bockarna Bruse -

* 3 trillingarna -

* 3 kronor -

* 3 TV-kanal -

* 3 reklam för telefongrejs -

* 3 vännerna -

* 3 solar -

Bara några exempel. Tänk så mycket roligt och nödvändigt man kan komma på ibland alltså.

Våra värsta år


Idag tänkte jag skriva om komediserien Våra värsta år (Married with children). Vet egentligen inte varför eftersom jag alltid har tyckt att det har varit en riktig, riktig dålig serie. Alla har vi olika typer av humor och Våra värsta år-humorn är inte min. Men sen gillar jag ju att dissa mycket i den här bloggen också så det är bara att köra på hårt nu tänker jag.
Al Bundy (Ed O'Neill) är en medelålders gift man med två halvvuxna barn. Han arbetar som skoförsäljare och drömmer om att vara otrogen men han skulle aldrig kunna vara det, trots att han hatar sin fru och sina barn.
För det första, om han hatar sin fru, varför skiljer han sig inte då? Det är en 80-90-tals-serie, inget sekelskifts-koncept.
Al Bundys fru Peggy (Katey Sagal) är en hemmafru som aldrig orkar göra något annat än att äta godis och titta på Oprah på dagarna. Sonen Bud (David Faustino) drömmer om playboy-brudar men han är inte direkt deras dröm. Dottern Kelly (Christina Applegate) dejtar allt och alla manliga ting som rör sig i världen.
För det andra nu då när vi redan tagit det första, hur kan det vara en komedi när det aldrig händer, sägs eller görs något roligt i serien?! Första avsnittet är kanske roligt men sen är ju nästan alla andra avsnitt likadana ju. Vissa komediserier är roliga när de fungerar så men INTE Våra värsta år.


Mer M.M


Min blogg håller omedvetet på att tas över med Maria Montazami-inlägg men vi kör ändå det här klippet också tycker jag.

Pippi sånger


*Klicka på bilden.*


Ibland granskas fel personer

För det första fattar jag inte varför blogg.se aldrig kan börja med att man får välja flera kategorier till ett och samma inlägg?!
I alla fall så tänkte jag i detta inlägg ta upp den nya granskningen på Pär Johansson (ni vet han som startade Glada-Hudik teatern). Det har nu kommit fram att han tjänar flera flera miljoner kronor medans skådespelarna inte alls tjänar särskilt mycket på föreställningarna i Glada-Hudik teatern .
Ja, vad ska man säga om detta?! Jag tycker att de har granskat fel person den här gången. Det är väl klart att han tjänar mer som är chef över allting än hans anställda gör. Finns det någon arbetsplats där de anställda tjänar lika mycket som sin chef? Typ, nej!
Det finns så många andra personer att granska före man trampar på en sån person som Pär Johansson. Han har ju lyckats förändrat hela Sveriges syn på dem funktionshindrade. För ärligt talat skulle många i vårat land fortfarande tycka att det var konstigt med dessa människor som klarar av att spela teater, att en film som Hur många lingon finns det i världen kunde skapas och att ICA-Jerry praktiserade på ICA-reklamerna om det inte redan hade bevisats.
Pär Johansson har kämpat i flera flera år för ett jämställare Sverige, för att alla ska få ha chans att ta plats i vårat samhälle oavsett vem man är, hur man ser ut och varifrån man kommer. Jag tror inte han utnyttjar sin ställning, jag tror snarare att han brinner för sin sak.
Det är precis som när som varje gång Ingvar Kamprad ska granskas, lika töntigt varje gång. Klart att grundraren till IKEA är rik och vi har mycket att tacka honom för. Vad skulle Sverige vara utan IKEA? Lägg energin på annat tycker jag.
Det är helt klart att vem som än i världen råkar vara rik kommer alltid att dömas ut av någon, vad han/hon än har gjort. Det sticker nämligen enormt mycket i ögonen på vissa när det gäller rika personer och då tar man inte hänsyn till hur mycket värd personen är sina pengar, man bara dömer personen just för att den är rik.


Trazan och Banarne

"Vem hoppar och hojar och jazzar och plojar? Jo, balla Trazan Apansson..."

Shitt vad jag älskade och fortfarande älskar Trazan och Banarne. Jag tittade på ett avsnitt för nåt år sedan på Barnkanalen och det var ju fortfarande lika bra som när man var liten.

"Och vem älskar bananer och halkar i lianer? Jo, balla Trazan Apansson..."

Går man på Junibacken i Stockholm så kan man hitta Trazan och Banarnes hem där. Det är lika mysigt som det ser ut på TV:n.

"Polarn Banarne, polarn Banarne, polarn Banarne..."

Man hade ju garanterat velat vara en ut av de där barnen i Trazan och Banarnes publik. Trazan och Banarne ser ju alltid ut att ha så himla roligt tillsammans, ja förutom när Olyckan dyker upp då förstås.

"Vem latjar med djuren och sitter själv i buren? Jo, balla Trazan Apansson..."

Lasse Åberg gör ju detta barnprogram lika roligt som Sällskapsresan-filmerna. Sedan får vi ju heller inte glömma bort duktiga Klasse Möllberg (Banarne) och Ted Åström (Olyckan).

"Och vem leker nu glad, ibland trädkojans blad? Jo, balla Trazan Apansson..."

En annan sak jag har tänkt på är att Ted Åström är otroligt lik när han spelar sotaren i Madicken som när han spelar Olyckan, endast utseendemässigt alltså, eller?!...Vem var det nu igen som var gift och hade fem barn samtidigt som han polade lite med Alva?!...


"Polarn Banarne, polarn Banarne, polarn Banarne."

För att komma till ett liknande inlägg. Klicka då [HÄR].


Hjälp vad jag älskar den här människanHaha, hon är ju helt oslagbar!

Myggan

En liten fråga jag hade i min frågelåda:

Hej! Jag undrar bara om du minns ett program som heter Myggan? Programledarna var från Sverige, Danmark och Norge och de visade simfötter och vad det nu heter. Känner du igen? Känns som om jag är den enda!
*
Självklart minns vi väl Myggan, eller hur?! Ett barnprogram som gick i SVT för ganska många år sedan nu, ja nån gång på 90-talet (osäker på om det har visats igen).
Myggan var ett samarbetsprogram mellan länderna Sverige, Danmark, Norge och Finland. Från varje land var det en programledare, sammanlagt 4 stycken, vardera 2 killar och 2 tjejer. Från Sverige hade vi en kille som programledare nämligen; Bengt Stenberg.
Meningen med detta program var väl att man skulle lära sig lite om de nordiska språken samt hur saker och ting fungerade i övrigt.
Jag var kanske lite för gammal för Myggan när det gick på TV för jag störde mig så grymt mycket på det. Eller nej föresten, jag var nog inte för gammal ändå, ser att programmet är från 1992. Hur som helst tyckte jag inte alls att det var bra. Tyckte av någon anledning att alla programledarna var jobbiga och att man fick veta helt värdelösa saker som de ändå aldrig hade rätt om. Jag hade mer rätt än dem tyckte jag nog.


Ta hål på sina småbarn

Jag fattar inte hur folk tänker som tar hål i öronen på sina småbarn. Varför ska man ta hål i barnens öron före 5-års ålder?! Av vilken anledning? Jag fattar inte. Att göra det tycker jag är ren barnplågeri. Det gör ont på barnet, det är inte nåt som är extra hälsosamt, det ser inte bra ut, det är bara en riktigt riktigt dum grej. Antagligen för att mamma ska få visa upp sin lilla prinsessa som kommer bli en anorektiskt modell redan innan 12-årsålder.
Isabel Adrian som har gjort det, för vems skull gjorde hon det egentligen? För dotterns eller sin egen skull?


Isabel Adrian med dottern Monday-Lily.

Första samtaletHmm....jag kan känna mig rätt träffad av denna reklam. Hahahaha.

Baren

Nu tänkte jag skriva lite om dokusåpan Baren. En tävling med en massa människor som sköter en bar...
Alltså seriöst, inte minns man väl särskilt mycket ut av Baren heller?! Det lades tydligen ner efter fem säsonger på grund av för dåliga tittarsiffror.
Jag är helt sjukt säker på att om Baren hade lagts ner när det var som bäst så hade man haft massor ut av klara minnen från den tiden men när det läggs ner på grund ut av dåliga tittarsiffror så bleknas oftast TV-minnet bort...
En känd mediaprofil som upptäcktes i Baren var ingen mindre än Meral Tasbas, vad hon gör idag har jag ingen aning om.

Meral Tasbas
Baren kom...
och baren försvann.


Ensam mamma söker/Häxan Surtant

Ni vet pappan i Ensam mamma söker?! En av hans tjejer blir kallad för Häxan Surtant ut av hans söner i VARENDA AVSNITT. Bara därför måste jag lägga in foto på båda två.


Jane och Häxan Surtant

Är de lika?


Ni har väl koll på...

...vilka som är årets deltagare i Så mycket bättre?- Jason "Timbuktu" Diaktié

- Laleh Pourkarim

- Martin "E-type" Eriksson

- Tomas Ledin

- Mikael Wiehe

- Eva Dahlgren

- Lena Philipsson

Kommer bli skitkul att se!


Set Fire To The Rain


Värsta språket

Språkprogram kan enligt mig vara ganska så tråkiga. Jag bryr mig inte så jätte mycket om grammatik när jag bloggar eller bara ens skriver men försöker ju att inte göra pinsamma fjortis-stavningar. Däremot kan jag störa mig grymt mycket på språkpoliser som ska påpeka varenda litet ord man skriver. Saken är den att det jag vill komma fram till är att; Ingen kan säga att man skriver eller pratar fel när det gäller ens eget modersmål för det är mitt språk och mitt eget språk kan aldrig bli helt fel för det är helt enkelt mitt språk, så ser jag på saken.
I alla fall så var det ju om Värsta språket detta inlägg skulle handla om. Till skillnad mot andra språkprogram så var det ett rätt intressant program att se faktiskt när det gick på TV, man lärde sig rätt mycket på ett kul sätt. Varför detta språkprogram var så underhållande berodde nog mest på att Fredrik Lindström var programledaren och han gör ju allt så mycket roligare varje gång han leder ett program.


Fredrik Lindström

Har ni förresten tänkt på att många språk har samma ord fast olika läten på orden till olika betydelser fast det har vi ju faktiskt i svenskan också. Exempel på såna ord är:

- Banan

- Kort

- Hans

- Fars

- Min

- Ton

- Man


Astrid Lindgrens värld

 Världens mysigaste ställe!


Skenet bedrar

Idag tänkte jag skriva om min och min mormors gemensamma brittiska komedifavorit nämligen; Skenet bedrar (Keeping Up Appearances).
Skenet bedrar
handlar om en dam i 65-årsåldern med namnet Hyacinth som är den absolut jobbigaste äldre damen som finns. Hyacinth bor med sin man Richard som är en toffel och gör precis allt som Hyacinth vill. Man kan egentligen inte klandra Richard för det är svårt för alla i Hyacinths närhet att inte göra som de blir tillsagda.
Hyacinth bor i en brittisk liten stad där hon ägnar dagarna åt att vara hemmafru. Hon bor i de lite finare kvarteren och ser till att ingen annan granne nånsin får överträffa henne i dyra ting. Hon ska ha allting fint och perfekt och ständigt nya matchande hattar till sina outfits. Ja, hon är högljud, egoistisk, perfektionist och allmänt jobbig. Ingen orkar egentligen med denna människa men vart hon än befinner sig lyckas hon alltid ta mest med plats ut av alla närvarande. Hyacinth har tre stycken systrar varav två stycken hon skäms för medans en är rätt okej att presentera för överklassen.


Skenet bedrar är en serie som spelades in i 44 avsnitt mellan åren 1990-1995. Det är en sådan serie där varje avsnitt är likadant och då menar jag verkligen likadant. I Varje avsnitt blir Hyacinths grannar tvugna att dricka kaffe hemma hos henne (fast de inte vill), i varje avsnitt spiller grannen Elizabeth ut sitt kaffe, i varje avsnitt händer någonting konstigt med Hyacinths familj - vanligtvis så försvinner hennes pappa, i varje avsnitt ringer sonen Sheridan (som är gay utan att Hyacinth vet om det) och tigger pengar av pappa Richard och i varje avsnitt flirtar Hyacinths syster runt med halva staden. Ja, ni fattar nog vad jag menar, nästan alla avsnitt är likadana.
Trots detta så är Skenet bedrar en riktigt roande serie. Även fast alla hatar Hyacinth så kan man bara inte låta bli att älska henne.

Jag har haft fel...

Jag måste erkänna att jag har haft fel när det gäller Idol...
År 2004 så var jag en av dem som var väldigt anti mot hela programidén. Ännu ett till onödigt artistjaktsprogram där en vinnare ska utses som vanligtvis är en kille eftersom alla tjejer blir utröstade. Tjejer röstar inte på tjejer och killar röstar inte heller på tjejer. Dessutom går endast de snygga killarna vidare så ofta blir det kvantitet före kvalitét. Så släpper vinnaren en skiva och vi hör hitlåtarna på radion om och om igen. MEN sedan blir det en ny säsong ut av samma artistprogram och förra årets vinnare glöms bort och lämnar sin karriär som ett höstlöv flyger iväg från sitt träd. Likadant med tvåan och trean och...ja ni fattar, det blir alltså bara fail av allting. 
Ja, så har det ju verkligen varit för de flesta artistjaktsprogram som Popstars, Fame Factory, Talang m.m. Jag trodde länge att att det skulle bli precis likadant för Idol men så är ju faktiskt inte fallet.
Många, inte alla men många ut av deltagarna från Idol har ju faktiskt lyckats hålla sig kvar i artistvärlden. Tänk på Darin till exempel, man trodde verkligen att han var en sån som bara skulle försvinna men han är fortfarande kvar i banan. Han är ju till och med Maria Montazamis stora idol, hallå liksom, hur coolt är inte det?! Sedan har vi Sibel, Danny och Tove Styrke som fortsätter med att släppa nya låthittar för jämnan. Sen får vi självklart inte glömma bort svärmorsdrömmen Måns Zelmerlöw (som tydligen är hans titel), han är ju både programledare, sångare och skådespelare. Men bäst, ja allra bäst har det nog ändå gått för Agnes Carlsson. Hon har till och med lyckats toppa USA-listan med sin hit Release me. Är inte det coolt så säg!
Det kanske är just de här resultaten som gör att jag har blivit mer intresserad ut av Idol på senare år, för faktiskt så lyckas ju folk genom detta program.


Agnes Carlsson som vann Idol år 2005.


Sikta mot stjärnorna

Efter att ha skrivit om Småstjärnorna så skriver jag nu om Sikta mot stjärnorna.
Det handlade alltså om vuxna människor som skulle vara så lik en artist som möjligt utseendemässigt och dessutom kunna sjunga likt och bra.
Alltså jag måste ärligt talat säga att jag aldrig har förstått mig på Sikta mot stjärnorna?! Vad var meningen med det egentligen? Vinnaren skulle ju inte få något speciellt vad jag minns. Inget skivkontrakt eller något annat bra, utan bara en stor pokal. Sen var det ju oftast ganska så pinsamt eftersom många "artister" var ju totala katastrofer. Det var inga pengar som gick till nåt välgörande ändamål eller nånting. Småstjärnorna kan man ju förstå eftersom det var ju faktiskt bra MEN Sikta mot stjärnorna det var ju liksom inte ens det, bra alltså.
Skönt är det i alla fall att det programmet inte går längre för haha, det var verkligen ingen höjdare enligt mig.

Kate

Jag fick en liten kul idé att jag skulle skriva om Kate, ja ingen speciell utan lite olika Kate:ar. Det finns ju en hel del offentliga Kate:ar och många av dem är faktiskt rätt duktiga på sin sak så jag tänkte ta upp fem stycken personer som heter Kate i det här inlägget. Jag är ju så påhittig förstår ni.

* Kate Winslet - Det här är antagligen min Kate-favorit. Enda sedan jag för första gången såg Titanic har hon legat i toppen av min lista över skådespelerskor. Sen gillar jag också med henne att hon är normalt smal och inte anorektiskt smal som många andra Hollywoodskådisar.

* Kate Middleton - Så kan vi ju fortsätta med nästa Kate då när man talar om onormalt smal. Denna Kate lider helt klart ut av någon form av ätstörningar och är man prinsessa och bor i den här världen så heter det inte ens ätstörningar eller anorexi utan då heter det Prinsess-sjukan. Vår egna prinsessa Victoria har ju också haft det. Det är när en prinsessa blir så otroligt pressad ut av media och alla uppdrag hon ska göra att hon magrar något sjukligt, det är Prinsess-sjukan.

* Kate Beckinsale - På tal om prinsessor så går vi vidare till filmen Pearl Harbors egna prinsessa. Som många andra Hollywoodskådisar är hon gift med en filmregissör (Len Wiseman). Aja, hur som helst är detta också en bra skådespelerska.

* Kate Hudson - Vi går vidare till nästa Hollywoodskådis. Med risk att bli tjatig men detta är också en ut av mina favoriter. Man får ett intryck av henne att hon är väldigt snäll och inte värsta bitchskådisen. Hon kan verkligen flumma till sig på korten och göra roliga miner och uttryck.

* Kate Ryan - Här har vi den belgiska coverdrottningen. Även fast man aldrig fattar vad hon sjunger i sina låtar så spelas de ofta på radio, TV och uteställen. Det funkar ju faktiskt ganska så bra också.

Dra mig baklänges

De senare årens skrikiga barnprogram brukar jag vara rätt så bra på att dissa. Men har man sett Dra mig baklänges så går det bara inte att tycka illa om det programmet, inte ens om man är vuxen.
Det handlar om 7-åriga Alpha som har en magisk tärning som gör att hon kan dra sig tillbaka i tider när hon inte fanns. Det är tider med allt från medeltiden, runt förra sekelskiftet, människans början i världen medmera.
I varje avsnitt har Alpha något hon vill ha reda på i varje tidsresa. Till exempel hur människorna åt, om man firade födelsedagar och hur det var att vara prinsessa för några hundra år sedan.
Detta är en riktig söt liten TV-serie med komiska inslag. Alpha (Alpha Blad på riktigt) är också en riktig duktig skådespelare. Mycket hissning alltså för Dra mig baklänges.


Alpha Blad till vänster och Tehilla Blad till höger som gästspelar i Dra mig baklänges ibland.


Såhär kan det gå till...

...när ett äldre par ska testa deras nya webbkamera.

Rädda Joppe (död eller levande)Nu tänkte jag skriva om 80-tals klassikern Rädda Joppe. En TV-serie som skrevs ut av Gunnel Linde (författaren till Den vita stenen).
Det handlar om Ola som bor tillsammans med sin mamma. Ola har ett favoritgosedjur som heter Joppe (föreställandes en mullvad). I Varje avsnitt försvinner Joppe men han återfinns alltid på ett eller annat...jaja ni fattar.
Alltså alla har väl sett Rädda Joppe, herregud. Har man sett Den vita stenen så har man också sett Rädda Joppe. Men i alla fall, meningen med detta inlägg är väl att jag ska reflektera lite kring Rädda Joppe.
Alla eller de flesta kan nog känna igen kärleken som Ola känner till sitt gosedjur Joppe. Jag hade en trasa jag inte ville bli av med när jag var liten och idag är min bästa ägodel ett armband till exempel. En såndär grej ni vet som betyder allt, man skulle nästan hellre offra sitt eget liv än att den grejen försvann.
Något jag är fascinerad av är hur berörd man blir ut av Rädda Joppe. Alltså man vet ju att Joppe alltid kommer tillbaka i varje avsnitt men ändå så känns det lika jobbigt varje gång när Ola tappar bort honom. Joppe måste räddas varje avsnitt, det spelar ingen roll om han kommer hem död eller levande. Lyckligtvis så verkar det som att Joppe kommer hem helt oskadd i varje avsnitt men så är han ju också ett gosedjur.


Sally

Efter att ha gjort några tidigare inlägg med citat ut av Sally Santesson så tänkte jag nu ägna detta inlägg åt att bara skriva lite allmänt om Sally.
Sally är 34 år, hon bor hos sin pappa Roffe som är skotekniker. Hon hjälper människor att gå in skor som vill slippa skavsår. Sally är en sån som kan gå och prata med okända människor mitt på gatan om sina funderingar. Sally arbetar på biblioteket men kommer för sent till arbetet varje dag. Egentligen tror Sally att hennes riktiga pappa inte är Roffe utan ingen mindre än den svenska kungen.
TV-serien om Sally gjorde stor succé i Sverige med ca en och en halv miljon tittare varje avsnitt. Maria Lundqvist och Sven Wollter var huvudrollerna, Maria Lundqvist som Sally och Sven Wollter som pappa Roffe. Samtidigt som TV-serien har en mängd humor i sig så har den även ett viktigt budskap. Sally är en speciell person med speciella funderingar, rutiner och idéer. Många skulle nog säga att hon har någon form av syndrom som aldrig framkommer i serien, antagligen någonting i området autism.
Det jag gillar med Sally är att hon är en speciell person som tar plats och visar att hon är lika viktig som alla andra fast hon just det inte är riktigt som alla andra.

Klicka på någon ut av bilderna för att komma till tidigare inlägg om Sallys citat:
 


"Hon är liksom något alldeles extra"

....Så säger min 9-åriga kusin om Moa i årets tävling av Idol.

Lilla huset på prärien

Finns det verkligen någon större klassisker än Lilla huset på prärien, (Little House on the Prairie)?! Utan att överdriva så är nog Lilla huset på prärien den bästa amerikanska familjeserien genom tiderna enligt mig.
Jag älskar den såklart för att serien är gammaldags, jag är så svag för alla dessa 1800-tals kläder de har. Skådespeleriet är grymt bra och det är fascinerande att följa samma karaktärer i flera flera år utan att de byter ut skådespelarna. Att Lilla huset på prärien är baserad direkt från verkligheten gör det bara mer spännande.

Riktiga Laura Ingalls
Det fanns faktiskt en gång i tiden en tjej som hette Laura Ingalls som hade ett liv precis som Laura in TV-serien hade. Att hennes syster Mary blev blind, att hennes föräldrar var nybyggare och att hon fick en dotter som hette Rose är också hämtat direkt ur verkligheten.
Om man ser ungefär ett avsnitt av Lilla huset på prärien varje dag så tar det flera år att gå igenom serien, vilket kanske inte är så konstigt när serien spelades in under 9 års tid. Lilla huset på prärien är nog ändå allra bäst de första åren när Laura är liten. Jag bara älskar hennes och godishandlarens dotter Nellies små bråk. Hemligheten är att Laura egentligen vill ha allt som Nellie har medans Nellie vill ha det som Laura har. Laura vill ha obegränsat med godis i veckan medans Nellie vill vara omtyckt som Laura är. Sedan är det ju också lite sött att de blir bästa vänner när de blir äldre.
Jag hittade lite bilder på hur Laura (Melissa Gilbert), Mary (Melissa Sue Anderson) och Nellie, (Alison Arngrim) ser ut nu som stora. Lite kul att se faktiskt, då och nu bilder.

Melissa Gilbert (Laura):
Nu

Melissa Sue Anderson (Mary):
Nu

Alison Arngrim (Nellie):
Nu


Ebba och Didrik

En av de bästa barnserierna genom tiderna kan man nog kalla Ebba och Didrik. Det är egentligen inte mycket humor i Ebba och Didrik men ändå så lätt att bara titta på. Så är det ju så mycket kärlek, olycklig kärlek framför allt på alla plan, det är väl liksom huvudingrediensen i hela serien.
Ebba och Didrik som är syskon har en mamma och pappa som har ett olyckligt äktenskap så deras pappa är otrogen och blir sedan utslängd från hemmet. Tova är en tjej som är olyckligt kär i Didrik, medans Didrik är olyckligt kär i den elva år äldre Yrla (Yrla Virvla Virvelflicka) som i sin tur är olyckligt kär i någon annan. Samtidigt har både Ebba och Didrik svårt med kompisar i skolan. Ebba blir mobbad av de tuffa tjejerna som alltid ska dansa till Betula på rasterna. Men när den populära killen Mårten får upp ögonen för Ebba så vill plötsligt alla vara hennes nya bästa kompis.
Jag gillar Ebba, det har jag alltid gjort. Hon gör lite dumma val ibland men hon är en stark tjej som alltid vågar säga ifrån om någon behandlar henne illa. Hon står på sig. Det finns säkert många som tycker likadant som mig eftersom det är bevisat att namnet Ebba fick en stor uppåtkurva bland nyfödda flickor i Sverige när Ebba och Didrik slog igenom i TV-rutan. Precis så som det var med namnet Vilma när Skärgårdsdoktorn gjorde sin debut men det är dock en helt annan historia.

Citat:
Ebba: Vem är din idol?
Didrik: Stevie Wonder.
Ebba: Jag kan inte stava till honom du får säga nån annan.

Mamma Lena: Man kan inte schemalägga barnens toalettvanor.

Ebba: Jag skulle först ta av mig skorna för det sa han faktiskt.
Pappa Fredrik: Vilken han?
Ebba: Han där som sitter där gubben där.
Pappa Fredrik: Man säger inte han om någon som är närvarande, det är synnerligen ohövligt. Då säger man vederbörandens namn som i mitt fall är pappa
.