TVminnen


Varuhuset

I slutet av 80-talet, när jag föddes (vilket jag inte minns) så gick den klassiska såpan Varuhuset på TV. Eftersom jag då har vuxit upp helt utan någon som helst relation till Varuhuset samtidigt som man år efter år hört folk från andra generationer prata om TV-serien så undrar man såklart vad sjutton det kan ha varit för något?!
Jag har därför börjat nördat just Varuhuset nu i dagarna, avsnitt efter avsnitt, säsong efter säsong.
Varuhuset handlar om ett varuhus där familjen Öhman har varit ägare generation efter generation, så även dets namn Öhmans varuhus.
 


Här startar svensk äkta såpa. Jag hade höga förväntingar inför första avsnitten ut av Varuhuset. Jag blev dock väldigt besviken. Mina tankar var; Shitt, vad är det här?! Jag håller på att somna...Såg verkligen folk på det här en gång i tiden?!
Genom hela säsong 1 känns Varuhuset som ett litet sömnpiller men i säsong 2 fastnar jag och jag streckser det vidare till säsong 3 och helt plötsligt känner jag de där gamla såpavibbarna. Ni vet den där känslan när man är fast. Man vet egentligen inte om det är bra men man kan inte sluta se på det i alla fall.
Jag blir lite smått irriterad då och då när jag känner hur klyschigt allting är, repliker, händelser - det där har man ju sett förut. MEN så kommer jag plötsligt på mig själv att det faktiskt var Varuhuset som är kärnan i hela såpan som sedan gjorde skapelser som Tre kronor, Rederiet, Vita lögner, Vänner och fiender, Skilda världar, Nya tider med mera.
I Varuhuset kunde vi se skådespelare som; Lena Endre, Inga Gill, Sven Holmberg, Christina Schollin med flera. 

Jag har nu gjort en liten lista med mina egna bästa såpa-repliker (utan inbördesordning).

* Jag vill aldrig mer se dig.
* Det här förlåter jag dig aldrig.
* Det är inte du som är far till barnet.
* Han är din son.
* Hon är din syster.
* Jag vill skiljas.
* Jag är med barn.
* Jag vet vem som gjorde det.
* Hur kunde du göra såhär mot mig?
* Jag måste tala med dig.
* Älskar du mig?
* Jag vill inte att du träffar honom mer.
* En vacker dag ska du ta över allt det här.
* Det är slut.

2011-11-21 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

varuhuset kanske inte är så bra men det är en klassiker

2011-11-21 @ 19:58:10
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0