TVminnen


Tankar kring släktbanden i Lejonkungen

En grej jag har börjat fundera lite på nu som vuxen är hur släktbanden i Lejonkungen egentligen är uppbyggda?!
Vi vet ju att Simba är son till Mufasa som är hans far och Sarabi som är hans mor. Scar är Simbas farbror och Mufasas bror. Nala är dotter till Sarafina men vem är egentligen Nalas pappa?
Man säger ju att djurens konung är lejonet och det är alltså därför Mufasa från början är kung för att vi människor alltid har påstått att djungelns och djurens konung som sagt var är lejonet. Men som vi vet är ju kungatiteln en enmanstitel, vi kan inte ha flera kungar på ett och samma ställe och det är ju därför alltid Scar och Mufasa bråkar om den titeln, för de båda är ju två kungliga kanditater.
Åter då funderingen kring Nalas pappa, vem är han???? Finns det ett tredje lejon någonstans som rent ut av lämnade Sarafina ensamstående med Nala och stack sin väg, dog han, eller är det Mufasa eller Scar som är far till Nala?
Är det Mufasa så är det ju riktigt hemskt. Dels så har han vänstrat, alltså varit otrogen mot Sarabi och dels är hans båda barn ihop som sedan i sin tur får barn. Usch, det får ju bara inte vara så.
Är det Scar som är Nalas far så kan man för det första fundera över Sarafinas killsmak som verkar vara lite värdelös. Nala hatar ju i så fall sin far och Scar är ju inte direkt världens bästa pappa heller för den delen. Det skulle åh andra sidan betyda att Simba och Nala är kusiner, vilket också är lite äckligt eftersom de sedan blir ihop och skaffar barn tillsammans.
Så jag undrar igen, vem är Nalas far? Jag hoppas att det var någon lejonsnubbe som stack och var helt ointresserad ut av att fånga kungatiteln. Annars vore det ju helt sjukt!

2011-11-26 @ 18:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

hahahaha, vad rörigt det blev;)

2011-11-26 @ 23:59:35
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: MaryCaroline

Haha, satt och småskrattade nu när jag läste detta samtidigt som det började klia i hjärnan :P

2011-11-27 @ 20:35:24
URL: http://marycaroline.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0