TVminnen


Sanningen om Båtsman

Det har nog aldrig funnits och kommer nog kanske heller aldrig finnas en sån populär svensk hund som Båtsman från Saltkråkan. Det är svårt att inte älska den där klassiska stora lurviga biffen. 
Men har ni någon gång funderat över vem Båtsman var på riktigt och vad som hände med honom efter filminspelningarna av Saltkråkan?! Jag har en bok som heter; Från snickerboa till Villa Villekulla där man får veta allt om djuren och barnen från AL-filmerna. Så nu tänkte jag berätta lite om Båtsman.
Båtsman var en Sankt Bernhards hund som spelade Tjorvens hund i filmatiseringen Vi på Saltkråkan. Som många andra hundar så kunde han inte läsa men han var ändå den av Saltkråkan-skådisarna som fick flest brev från en massa fans. Han snarkade så filmteamet hade svårt att sova på nätterna, råkade han plumsa i skärgårdsvattnet så tog det 6 timmar för hans päls att torka och skådespelerskan Maria Johansson (Tjorven) följde han efter som en liten stalker.
Båtsman bodde hos en matte som hette Maria där han tydligen skulle ha haft det väldigt bra men på grund av hans stora berömmelse ville den forna ägaren av Båtsman ha tillbaka honom. Det blev alltså en vårdnadstvist i tingsrätten där den forna ägaren vann och där det ryktades att han fick det mycket sämre. Synd att en sån människa fick ta hand om Båtsman. Hon hade ju antagligen inte brytt sig om honom om det inte vore för att han blivit känd. Vad arg man blir över sånt.

2011-11-15 @ 06:00:00 Temavecka - Kändisdjur Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

usch fy vad hemskt för Båtsman, att människor kan va så ego

2011-11-15 @ 12:41:35
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/
Postat av: Jasmine

Vilken rolig bok du har! Den hade jag också velat ha. Uppskattar att du delar med dig av informationen som finns att läsa i din upplaga.

Kram

2011-11-18 @ 23:12:41
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Postat av: Lina

Enligt denna video så fick ägaren aldrig tillbaka sin hund och ägaren verkade vara en väldigt djurvän.

http://www.lonely-knight.com/video/odehus9.html

Klippet är från en hemsida där en man besöker ödehus och hittar han släktingar eller andra personer som har koppling till huset så intervjuar han dem. Otroligt spännande. Ville veta vad som hände båtsman och kom in här. Ville dela av mig den lilla information jag hade att hon aldrig fick tillbaka honom.

Svar: Som det står i inlägget var det den forna ägaren som fick honom, skrev ju att den dåvarande ägaren tappade honom. Alltså den forna ägaren som hade honom innan han blev känd. Tror du menar ägaren han hade under hela tiden med Saltkråkan.
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2015-03-18 @ 16:01:16

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0