TVminnen


3 sagor som borde bli TV

Jag satte och tänkte på vad många bra berättelser det finns som aldrig har fått någon TV-serie eller ens film. Varför liksom?! Det känns ju oftast som att idéerna verkar vara väcka när man ser vissa barnprogram. Så om det skulle råka vara så att någon film eller TV-regissör läser det här inlägget nu och har tappat bort alla sina idéer så kommer jag med några bra här.

Svingelskogen - Teatrar, musikaler, böcker...men ingen TV-serie. När jag var liten så fullkomligt älskade jag Långhoppa Hare, Gnutte Grävling och alla de andra små figurerna i Svingelskogen. Långhoppa Hare var ju bara så vacker med alla sina smycken, parfymflaskor och kläder hon ägde.

Tuva-Lisa - När  kusinerna Anders och Sören låter sina berättelser filmatiseras så blir de alltid till kult. Varför har inte Tuva-Lisa fått en egen TV-serie? Efter Sune och Bert borde väl en tjejgestalt också få ta lite plats, eller hur?!

Britt-Mari lättar sitt hjärta - Är det svårt att filmatisera tjejer med dubbelnamn eller?! Det här är nästan den enda långa boken ut av Astrid Lindgren som inte har filmatiseras. Om man gav uppgiften till en riktig, riktigt bra regissör så tror jag att det här skulle bli en riktig bra film eller TV-serie.
2011-11-23 @ 09:00:00 Nya TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

Tuva Lisa hade jag velat se, hade den boken när jag var yngre

2011-11-23 @ 21:20:16
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0