TVminnen


Pelles Svanslös julkalender

Finns det något eller rättare sagt någon man förknippar så mycket med Uppsala som Pelle Svanslös?! Jag tror inte det, i alla fall gör inte jag det.
År 1997 fick vi se några redan väldigt välkända katter i julkalendern men nu var de inte tecknade som tidigare utan nu var de otecknade katter spelade ut av människor. Personligen tycker jag att Pelle Svanslös är den bästa julkalendern någonsin. Den hamnar etta på min lista, menar inte att den kommer först på någon medialista men på min lista ligger Pelle Svanslös etta och så är det bara.
Det jag tycker är så bra med Pelle Svanslös är att de verkligen får vara katter. De är inga djur som ska bli så lika människor som möjligt utan de får verkligen vara kattdjur. De betalar med sina strömmingar, viftar glatt på sina svansar (ja alla utom Pelle förstås), älskar grädde och mjölk mer än något annat, jagar sina råttor, aktar sig för den stora farliga hunden och får kattungar i kullar.
När man ser Pelle Svanslös får man samtidigt lära sig väldigt mycket om själva staden Uppsala, om vad som är unikt just för den staden.
Det är knappast en tillfällighet att min första katt Gullan fick sitt namn efter just katten Gullan i Pelle Svanslös. Får man fler katter någon gång som man ska ta hand om får man väl kanske döpa dem till; Pelle, Måns, Bill, Bull, Maja, Fridolfina, Trisse eller något annat kattnamn ifrån Uppsalatrakten.


I rollerna ser vi bland annat; Björn Kjellman, Cecilia Ljung, Christer Fant, Brasse Brännström och Suzanne Ernrup.

2011-11-30 @ 06:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

Håller med. Så mysig kalender:)

2011-11-30 @ 07:11:30
URL: http://heltenklaanna,blogg.se

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0