TVminnen


Mysteriet på Greveholm

För ganska många år sedan gjorde SVT en undersökning om vilken TV-julkalender som var tidernas mest populära. Mysteriet på Greveholm vann. Då tänkte man att ja visst var den bra men antagligen vann den bara för att den var rätt ny också, att många barn hade röstat på just den.
Nu är det 15 år sedan Mysteriet på Greveholm var årets julkalender och fortfarande anses den som tidernas populäraste julkalender någonsin. Det är kanske inte så konstigt heller när man tänker på manuset med alla ingredienser som de flesta av oss vill ha.
Mysteriet på Greveholm utspelar sig i en liten fantasivärld samtidigt som julkalendern är så otroligt jordnära som den bara kan bli. Det är där jag tror att den har det som ingen annan julkalender har. Många gillar det där övernaturliga med spöken, svävande stenar med mera. Vi som inte gillar det där övernaturliga tycker om Mysteriet på Greveholm ändå eftersom den som sagt var är så otroligt jordnära.
När man tror att det inte kan bli mer spännande så blir det ändå det. En familj som hyr ett slott ut av några tjuvar där det bor två spöken. En oklar robot hittas i en kista som byggs upp ut av familjens mellanbarn Lillan. En skattkarta hittas vid ett piano som leder till en skatt och visar sig vara en svävande sten. Den svävande stenen visar sig vara robotens hjärta. Sen gömmer sig även ett obehagligit skelett och en sovande fången prinsessa i slottet.
 
Några ut av rollerna i Mysteriet på Greveholm spelas ut av; Linn Bülow, Gustaf Åkerblom, Hanna Malmberg, Anna-Lena Brundin, Peter Fridh, Pierre Lindstedt och Sven Ahlström.För att komma till ett inlägg om en annan julkalender-klassiker, klicka då [HÄR].

2011-11-28 @ 12:00:00 Gamla TV-minnen Permalink


Kommentarer
Postat av: MaryCaroline

Åh, jag får alltid rysningar när jag ser eller läser någonting som har med Mysteriet på Greveholm att göra! Min absoluta favoritjulkalender! :) Och varje gång jag ser eller läser någonting om det får jag vinjetten i huvudet ^^

2011-11-29 @ 00:20:59
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Postat av: OliviasphotolifeS

Så bäst.

Svar: Ja! Jag har svårt att tro att Mysteriet på Greveholm 2 kommer att bli lika bra...
Kontakt: tvminnen@gmail.com

2012-10-17 @ 21:59:02
URL: http://www.oliviasphotolifes.blogg.se

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0