TVminnen


Det gör mig arg


Laila Bagge Wahlgren
Ett väldigt ständigt aktuellt ämne som tas upp i media lite nu och då är om förälrarfrågor som till exempel hur länge en mamma ska vara hemma med sitt nyfödda barn?! Är man en dålig mamma om man börjar arbeta en vecka efter man fött sin unge som till exempel Laila Bagge gjorde? Vissa tycker det, ja.
Är man även en dålig mamma som börjar arbeta bara några månader efter sitt barn har födds som till exempel Ebba von Sydow gjorde? Ja, svarar även vissa på den frågan.
Jag själv anser att man tillsammans med pappan måste få bestämma sin föräldraledighet helt själv. Jag har aldrig fattat vad grejen är att andra människor ska hålla på att lägga sig i saker de inte har att göra med. Men det handlar väl förståss om svenska advunsjukan som vanligt.
Jag själv skulle nog ha svårt att börja arbeta en vecka eller bara några få månader efter jag hade fått ett barn men som sagt är väl det upp till var och en.

Ebba von Sydow
När jag ändå är inne på barnfödselfrågor så tänkte jag ta upp en annan fråga jag stör mig grymt mycket på. Det handlar om den stigande åldern för att föda första barnet där medelåldern för det är högre än någonsin just nu. Det är också en grej som stör folk grymt mycket att vissa får barn så himla sent. Ännu en gång tycker jag att det är en grej som folk lägger sig i som de egentligen inte har att göra med. Sedan undrar jag bara; Vad har man för val? Har personer i vårat land under 30 år idag en en bra utbildning med både grundskola, gymnasie och högskola? Har vi ett välbetalt fast arbete? Har vi ett förstahandskontrakt i ett barnvänligt område? Eller kanske en 4-miljoners villa? Typ, nej. I alla fall har inte jag något av detta. Är jag dum i huvudet då som inte känner att jag klarar av att ha ett barn?! Enligt vissa, ja.
2011-11-02 @ 15:00:00 Sånt som gör mig arg Permalink


Kommentarer
Postat av: anna

Håller med, mkt bra skrivit!!! det är upp till var och en när man vill börja jobba igen. det beror ju på vad man gör. det skulle vara omöjligt att gå tillbaka till mitt mån-fre 8-17 jobb efter en vecka men för en person som Laila Bagge som har ett helt annat slags jobb kanske det funkar att kombinera. jag vet personer som fått barn och varit med i teater uppsättning dom har fått amma i pauserna så får pappan ha barnet under tiden. allt sånt är upp till var och en

2011-11-02 @ 19:27:52
URL: http://heltenklaanna.blogg.se/

Kul att du har kommit till min kommentarssida. Det är fritt fram att skicka iväg en snäll eller osnäll kommentar om inlägget, eller låt bli om du så känner för det. Vill du fråga något som inte har med detta inlägg att göra så kan du ställa din fråga i den lilla blå frågelådan som finns direkt efter menyn på denna sida. Annars går det även bra att maila på adressen:
tvminnen@gmail.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg info?

E-postadress: (publiceras ej)

Webbsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0